Volikogu otsustas tänavused teenetemärgi saajad

Merle Rallmann
, veebitoimetaja
Copy
Pärnu linna teenetemärgi vääriliseks pidas volikogu tänavu 16 pärnakat.
Pärnu linna teenetemärgi vääriliseks pidas volikogu tänavu 16 pärnakat. Foto: Urmas Luik

Pärnu volikogu annab silmapaistva panuse eest linna teenetemärgi 16 inimesele.

Teenetemärgi nr 121 pälvib doktor Reet Aas lastehaiguste eriala arendamise eest. Aas töötas Pärnu haiglas aastail 1998–2012 lastehaiguste osakonna juhatajana, kus ta on arstina ametis senini. Hooliv ja täpne Aas on hinnatud lastekardioloog.

Teenetemärgi nr 122 saab doktor Anneli Kahusk silmahaiguste ravi ja silmakirurgia arendamise eest. Kahusk alustas tööd silmaarstina 1993. aastal Pärnu polikliinikus. Eriala patrioodina on ta hoidnud ennast ja kolleege kursis silmahaiguste eriala arenguga kogu maailmas. Aastas on tulbli silmatohter teinud keskmiselt pool tuhat silmaoperatsiooni, ligemale 6000 uuringut ja protseduuri. 

Võrkpallitreener Avo Keelt tunnustab linn teenetemärgiga nr 123 pikaaegse treeneritöö ja võrkpalli propageerimise eest. Keel mängis Tallinna Kalevi meeskonnas 1985. aastal NSV Liidu meistrivõistluste kõrgliigas. Pärast sportlasteed Soomes tuli ta pallima Pärnu klubisse. Kümme aastat töötas Keel Eesti võrkpallikoondise peatreenerina, hooajast 2014/2015 juhib ta Pärnu esindusmeeskonda, kellega kahel korral tuldi riigi meistriks ja karikavõitjaks, korra võideti Balti liiga. 

Võrkpallitreener Avo Keel saab teenetemärgi nii treeneritöö kui oma ala propageerimise eest.
Võrkpallitreener Avo Keel saab teenetemärgi nii treeneritöö kui oma ala propageerimise eest. Foto: Lilli Tölp

Vibutreener Leili Kukk saab teenetemärgi nr 124 pikaaegse töö eest vibutreenerina, Pärnu vibuspordi eestvedamise ja järjepidevuse kandmise eest. Kukk on 1990. aastast seotud vibuklubi Meelisega, 1999. aastast alates selle vedaja. Tema algatusel toimuvad Pärnus regulaarselt vibuvõistlused, neist mitu rahvusvahelist jõuproovi. Meelise klubi korraldab Eve Suitsu ja Aksel Randmeri mälestus- ja Pärnu meistrivõistlusi ja vähemalt ühe tiitlivõistluse.                            

Evi Kõrret tunnustab Pärnu linn teenetemärgiga nr 125 teenete eest muusikapedagoogi, laulja ja lauluõpetajana. Kõrre on segakooris Endla laulnud 37 aastat. Pedagoogina on ta andnud tuule tiibadesse paljudele muusikutele, näiteks Hardi Volmerile ja Aivar Mäele. Ta on suunanud õpilasi märkama elu ja inimesi.

Evi Kõrre pälvib linna aumärgi teenete eest muusikapedagoogi, laulja ja lauluõpetajana.
Evi Kõrre pälvib linna aumärgi teenete eest muusikapedagoogi, laulja ja lauluõpetajana. Foto: Erakogu

Teenetemärgi nr 126 saab Endla teatri noorema põlvkonna esindaja Priit Loog panuse eest näite- ja filmikunsti. Tema näitlejatööd on korduvalt hinnatud Endla publikulemmiku ja aasta kolleegi preemiaga. Tunamullu pälvis Loog Ants Lauteri nimelise preemia. Samuti on ta lavastanud, üha sagedamini näeb teda kinolinalgi. Loogi talenti iseloomustab Andrese roll vaatajate seas kõrgelt hinnatud filmis “Tõde ja õigus”.

Varjupaikade MTÜ projektijuhti Anneli Matsit tunnustab linn teenetemärgiga nr 127 Pärnu kodutute loomade varjupaiga eestvedamise ja arendamise eest. Matsi on seitset loomade varjupaika koondava Varjupaikade MTÜ projektijuht, aastatel 2015–2018 juhtis ta Pärnu varjupaiga tööd. Tema teeneks võib lugeda koertemaja valmimist ja Pärnumaale uue varjupaiga ehitamise lisamist linna arengukavva.

Varjupaikade MTÜ eestvedajat ja projektijuhti Anneli Matsit tunnustatakse teenetemärgiga  Pärnu koduta loomade varjupaiga arendamise eest.
Varjupaikade MTÜ eestvedajat ja projektijuhti Anneli Matsit tunnustatakse teenetemärgiga  Pärnu koduta loomade varjupaiga arendamise eest. Foto: Ardi Truija

Teenetemärgi nr 128 annab linn tantsukooli WAF juhatajale Meeli Pärnale aastatepikkuse panustamise eest Pärnu linna huviharidusse. Pärna on aastaid korraldanud kultuuriüritusi, 2002. aastast alustas tema eestvõttel WAFi kool. Erilist tähelepanu väärib tema töö poiste tantsukoolituses. Pärnu WAFi poisterühmad on tuntud kogu Eestis ja saavutanud kõrgeid kohti tantsuvõistlustel välisriikideski. 

Tantsukooli WAF juhatajale Meeli Pärnale antakse teenetemärk aastatepikkuse panuse eest Pärnu linna huvihariduse arendamisse. Pildil on Pärna kaksikutest poegade Margi ja Markusega.
 
Tantsukooli WAF juhatajale Meeli Pärnale antakse teenetemärk aastatepikkuse panuse eest Pärnu linna huvihariduse arendamisse. Pildil on Pärna kaksikutest poegade Margi ja Markusega.  Foto: Mailiis Ollino

Õppe- ja arenduskeskuse Järeleaitaja Rüütli huvikooli juhataja Natalia Rafikova pälvib teenetemärgi nr 129 töö eest slaavi kultuuri tutvustaja ja vähemusrahvuste nähtavaks tegijana. Tema põhiteene on rahvusvaheliste slaavi kultuurifestivalide korraldamine. Eelmisel aastal Pärnu kontserdimajas toimunud rahvusvahelisel festivalil esines üle 30 koori-, vokaal- ja tantsuansambli eri riikidest.

Noorsootöötaja Annely Reilele annab linn teenetemärgi nr 130 silmapaistva tegevuse eest noorsootöö korraldamisel. Ta on tosin aastat juhtinud maakonna suurimat, Pärnu noorte vabaajakeskust. Reile vastutusala on töö riskinoortega. Tänu tema sihikindlale tegutsemisele on Pärnumaa noorsootööst kujunenud eeskuju, millest saavad abi ja toetust paljud kohalikud noored.

Teenetemärgi nr 131 pälvib Swedbanki Põhja regiooni ärikliendisuhete osakonna kliendihaldur Elviira Soboleva pikaaegse töö eest panganduses ja koostöö eest Pärnumaa ettevõtete ja omavalitsustega. Soboleva on läbi pikkade aastate olnud Pärnumaa ettevõtjatele hinnatud finantsnõuandja. Tema ja ettevõtjate panust näeb rohkete linnapilti kerkinud uusehitiste, maakonda rajatud moodsate lüpsilautade ja muudegi Pärnumaale rajatud ettevõtetena. 

Teenetemärgi nr 132 saab Pärnu Kuninga tänava põhikooli asedirektor majanduse alal Koidula Säde kauaaegse töö eest ajaloolise koolihoone restaureerimisel ja ajakohase õpikeskkonna kujundamisel. Alustades tööd lagunevas 36 ahjuga majas, on tema eestvõttel koolist kujunenud suurepäraselt taastatud ajalugu väärtustav kultuurimälestis. Koolis õppinud paljude tuntud poliitikute ja kultuuritegelaste mälestuse jäädvustamiseks on avatud kunstigalerii, vilistlaste auks büstid aulas ja Paul Kerese  büst kooli ees.

Pärnumaa ühistranspordikeskuse vanemlogistikut Toomas Taltsi tunnustab linn teenetemärgiga nr 133 Pärnu bussiliikluse korraldamise ja arendamise eest alates aastast 1994. Tema loodud on Pärnu linna- ja linnalähiliinide sõidugraafikud ja ta jätkab pidevalt nende arendamist. 

Pärnumaa ühistranspordikeskuse vanemlogistik Toomas Talts on teenetemärgi vääriline Pärnu linna bussiliikluse pikaaegse korraldamise ja arendamise eest. 
Pärnumaa ühistranspordikeskuse vanemlogistik Toomas Talts on teenetemärgi vääriline Pärnu linna bussiliikluse pikaaegse korraldamise ja arendamise eest. Foto: Urmas Luik

Teenetemärgi nr 134 annab Pärnu OÜ Ülejõe Perearsti juhatuse liikmele perearst Tatjana Tšuhnenkovale töö eest perearstina ja oma eriala arendamise eest. Tšuhnenkova on eeskujuks paljudele noortele tohtritele. Teda on mitmel korral valitud Pärnu linnavolikokku.

Pärnu muusikakooli direktor Mall Türk saab teenetemärgi nr 135 kohaliku muusikaelu ja -hariduse edendamise ja tulemusliku töö eest, kooli juhib ta 2013. aastast. Tema juhtimisel on kool olnud pidevas arengus, uuendatud on pilliparki. 2019. aastast on muusikakoolis katsetatud uusi muusikatooria õpetamise meetodeid.

Pärnu muusikakooli direktorit Mall Türki tänatakse teenetemärgiga kohaliku muusikaelu ja -hariduse edendamise eest.
Pärnu muusikakooli direktorit Mall Türki tänatakse teenetemärgiga kohaliku muusikaelu ja -hariduse edendamise eest. Foto: Lilli Tölp

Perearst Madis Veskimägi pälvib teenetemärgi nr 136 töö eest perearstina ja panuse eest tervishoiu kaasajastamisse. Veskimägi on 25 tööaastaga suutnud näidata kogu Eestile, et perearst võib üksindagi imet teha. Ta on Tõstamaal üles ehitanud kaks tervisekeskust. Esimese kortermajas, kuhu hankis moodsad diagnostikavahendid. Teise ajakohaselt sisustatud tervisekeskuse ja apteegi ehitas Veskimägi Tõstamaa lasteaia-raamatukogu-käsitöökoja juurde 2018. aastal.

Tõstamaa perearst Madis Veskimägi saab teenetemärgi pikaaegse töö eest perearstina ja panuse eest tervishoiu ajakohastamisel. 
Tõstamaa perearst Madis Veskimägi saab teenetemärgi pikaaegse töö eest perearstina ja panuse eest tervishoiu ajakohastamisel. Foto: Urmas Luik

Teenetemärgid antakse kätte Pärnu päeval, 4. aprillil.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles