Pildid ⟩ Politsei jagab Ikla piiripunktis koroonaviirusega seoses flaiereid

Pärnu Postimees
Copy
Ikla piiripunktis hakati lõunanaabrite juurest tulijaile jagama infomaterjali koroonaviiruse kohta.
Ikla piiripunktis hakati lõunanaabrite juurest tulijaile jagama infomaterjali koroonaviiruse kohta. Foto: Kristo Niglas

Terviseamet saatis eile politsei- ja piirivalveametile (PPA) abipalve, et PPA aitaks riigipiiril koroonaviiruse kohta informatsiooni jagada. Lääne prefektuuri korraldada jäi Lätist saabujate teavitamine Ikla piiripunktis.

“Terviseamet on koroonaviiruse kohta koostanud infomaterjali, mis on avalikkusele kättesaadavaks tehtud, samuti toimub otsepostitus. Politsei ülesanne on avaliku korra tagamine ja piirivalve valdkonna asjade korraldamine ning nende abil on riigil suurem tõenäosus jõuda vahetu kontaktini igas piiripunktis, sealhulgas isikuteni, kes saabuvad Eesti Vabariiki riskipiirkondadest,” kirjutas terviseameti peadirektor Merike Jürilo PPA-le saadetud abipalves.

PPA panustab lisaressurssi, et jagada teavet lõuna- ja idapiiril ning Tallinna sadamas. Tallinna sadamas ja lennujaamas jaotavad infomaterjali terviseameti töötajadki.

Reisisoovituste flaierilt leiab infot kulutulena üle maailma levivast piisknakkusest hoidumise kohta.
Reisisoovituste flaierilt leiab infot kulutulena üle maailma levivast piisknakkusest hoidumise kohta. Foto: Kristo Niglas

“Idapiiril antakse Venemaalt tulijatele terviseameti informatsioon üle regulaarse piirikontrolli käigus. Lõunapiiril ehk Lätist tulevaid reisijaid võivad Iklas ja Valgas peatada politseipatrullid, et terviseteave edasi anda. Edastame terviseameti teabe inimeste enda heaolu nimel, et nad oskaksid terviseprobleeme märgata ja vajaduse korral pöörduda õigesse kohta,” ütles PPA staabi operatiivgrupi juht Tago Trei.

 

Politsei- ja piirivalveamet (PPA) jagab terviseameti koostatud infot:

  • Lääne prefektuur Iklas Lätist saabuvatele reisijatele;
  • Põhja prefektuur Tallinna sadamas sõidukitega laevalt maha sõitvatele reisijatele;
  • Lõuna prefektuur Valgas Lätist saabujatele, Koidula ja Luhamaa piiripunktis Venemaalt tulijaile ja Tartu lennujaamas saabuvatele reisijatele;
  • Ida prefektuur Narva piiripunktis Venemaalt siia jõudvatele reisijatele.
Andmed: PPA

Koroonaviirus on Eestis diagnoositud seni kümnel inimesel, kõik nakatunud viibisid enne haigestumist riskipiirkonnas. Terviseameti hinnangul on tähtis kiiresti tuvastada riskialadelt sissetoodud haigusjuhud, takistamast koroonaviiruse kohalikku levikut.

Koroonaviiruse sümptomid sarnanevad gripi haigusnähtudega ja avalduvad kahe nädala jooksul. Haigestunul tekivad köha, palavik ja/või hingamisraskused. Inimesed, kel on koroonaviirusega nakatumise põhjendatud kahtlus, peaksid helistama oma perearstile või perearsti nõuandetelefonil 1220. Terviseseisundi halvenemisel tuleb helistada hädaabinumbril 112. Koroonaviirust tasub kahtlustada juhul, kui olete viimase 14 päeva jooksul käinud haiguse riskipiirkonnas.

Lähtuvalt haiguste ennetamise ja tõrje Euroopa keskuse riskihinnangust on 26. veebruarist koroonaviiruse riskipiirkonnad Hiina Rahvavabariik, Põhja-Itaalia (Lombardia, Veneto, Emilia-Romagna ja Piemonte regioon), Iraan, Jaapan, Singapur ja Lõuna-Korea. Koroonaviiruse sissetoodud juhte on registreeritud kogu maailmas.

Kõige õigema ja ajakohasema info koroonaviiruse COVID-19 kohta leiab terviseameti kodulehelt.

Samuti on Tallinna sadamas ja lennujaamas üles seatud termokaamerad, millega töötavad tervishoiuspetsialistid. PPA ametnikud osutavad neile vajadusel abi.

Terviseamet palus abi politsei- ja piirivalveametilt.
Terviseamet palus abi politsei- ja piirivalveametilt. Foto: Kristo Niglas
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles