Tõnu Endrekson sõudis päeva parima aja, ent Eesti meistriks krooniti Allar Raja

Märt Pilme
, reporter
Copy
Allar Raja.
Allar Raja. Foto: Elmo Riig / Sakala

Täna kulmineerus Narvas kohalik sisesõudehooaeg: Eesti meistrivõistlustel astusid võistlustulle nii Tokyo olümpiamängudeks valmistuvad tipud kui noorte ja veteranide paremik.

Eesti sisemeistriks krooniti nagu eelmisel aastal Allar Raja, kes 2000 meetris sõudis välja aja 5.53,8, see oli 0,4 sekundit kiirem kui mullu esikoha toonud tulemus. Talle järgnesid Kaspar Taimsoo (5.56,2) ja Andrei Jämsä (5.57,4). Võrdluseks: läinud aastal suutis ainsana alla kuue minuti sõuda Raja.

Vaatamata esikohale ei jäänud Raja oma etteastega rahule. „Arvasin, et täna on mul natuke rohkem sees. Eks tegelikult olegi, kuid eri põhjustel ei realiseerinud seda,“ sõnas kergest viirushaigusest taastuv pärnakas, kelle auhinnakapist leiab 11 tiitlivõistluste medalit.

Vanameister Tõnu Endrekson ei tulnud Narvas starti, kuna tähistas kokkuleppel koondise peatreeneri Veikko Sinisaloga poja kümnendat sünnipäeva. Siiski tegi ta Pärnus individuaalse treeningsõidu, kus sai aja 5.50.

Kui mehed sõudnuks kõrvuti, kes jäänuks Raja hinnangul peale? “Esiteks oli see ka minu väike kingitus, et poisi isa saaks uhkustada parima ajaga,” vastas Raja muheldes. “Aga 5.50 on kindlasti minugi sees olemas, kuid viirus takistas. Ehk täna jäänuks peale Tõnu.”

Meeste U23 eaklassis olid parimad Pärnu sõudeklubi atleedid Margus Kodasma (6.05) ja Martin Rahuoja (6.11).

Naiste meistritiitli võitis Liisu Mitt isikliku rekordi 6.55ga. “Eesmärk oli sõita ökonoomselt ja teha hea finiš. Pidanuks lõpuspurdiga veelgi varem alustama, varu jäi sisse,” sõnas Eesti meister pärast sõitu.

U23 eaklassis pälvisid kaksikvõidu Pärnu Kalevi esindajad Grete Alttoa (6.58) ja Kadri Vilbaste (7.08), neile järgnes vastaskalda ehk Pärnu sõudeklubi sportlane Annabel Aron (7.15).

Tüdrukutest sai pronksi Kalevi piiga Jane-Riin Nõmmsalu (7.30). Meeste kergekaalus riputati sama karva medal klubikaaslase Ander Koppeli (6.28) kaela. Poiste C-klassis tuli 1000 meetris Eesti meistriks Pärnu sõudeklubi esindaja Robin Hunt (3.27). Üle 40aastatest naistest sõitis pronksivääriliselt Pärnu sõudeklubi esindaja Riina Arva (7.31). Üle 70aastaste meeste seas naaseb Pärnu sõudeklubi esindaja Arvi Männiku Narvast hõbedaga (8.52).

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles