Pärnu võrkpallurid jäid üle kümne aasta Balti liiga finaalturniirilt välja

Märt Pilme
, reporter
Copy
Pärnu võrkpalliklubi saab veel medalit püüda Eesti meistrivõistlustel.
Pärnu võrkpalliklubi saab veel medalit püüda Eesti meistrivõistlustel. Foto: Lilli Tölp

Pärnu võrkpalliklubi kaotas Balti liiga veerandfinaalseerias kahel korral Jekabpilsi Lušile. Täna jäid pärnakad võõral väljakul vastasele alla 1:3.

Kui Pärnu kaotas seitse päeva tagasi avamängu kodusaalis 0:3, pidi sidemängija Martti Keel tavapäratul nurgaründaja positsioonil mängima. Eile mitte: Ygor Duarte oli jalavigastuse seljatanud ja Keel sai täita oma põhiülesannet ehk tõsta palle. Peale nonde kahe alustasid Eder Levi Kock, Taavet Leppik, Kristaps Platacs, Andrey Gvozdev ja Silver Maar.

Täismaja publiku ees algas avageim Jekabpilsis võrdselt: 10:10. Pärnu pääses 15:12 ja 20:17 ette ja võitis 25:20. Avo Keele hoolealuste rünnakuprotsent oli koguni 74.

Teises geimis said lõunanaabrid varakult püssi paukuma ja läksid 8:1 ette. Vaatuse keskel oli Luši edu 16:8. Pärnu peatreener sai katsetada tempomees Mhait-Martin Pooli ja nurgaründaja Kaur Erik Kaisi ja lätlased võitsid geimi veenvalt 25:14. 

Kolmas geim algas pärnakatele taas kurjakuulutavalt: 5:10. Geimi keskel oli kaotusseis seitse silma, ent Pärnu tiim rebis mängumeeste punktideks 17:19 järele. Siiski polnud 21:25 kaotusest pääsu.

Neljandas geimis kulgesid kaks tiimi samas taktis seisuni 20:20. Siis pääses Jekabpils 24:21 ette, ent Pärnu suutis kaks järgmist punkti võita. Kolmandal katsel kodumeeskond ei eksinud ja 25:23 geimivõiduga võis pidu alata.

Suvepealinna resultatiivseim oli 18 silma (+11) toonud Platacs. Duarte lisas 15 (+8) ja Leppik 11 (0) punkti. Võitjate parimana tõi Rihards Pukitis 16 (+8) silma. Rünnakuprotsent oli mõlemal tiimil 51. Kaitse oma pärnakatel isegi parem: 66 vs. 61, ent lätlased kogusid tunduvalt rohkem blokipunkte: 15 meie kuue vastu.

Balti liiga finaalturniir mängitakse pärnakateta järgmisel nädalavahetusel Saaremaal. Viimati jäid suvepealinlased Balti liigas nelja hulgast välja 2010. aastal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles