Galerii ⟩ Segasevõitu hääletusel valiti Pärnu linnavolikogu esimeheks Meelis Kukk

Copy
Pärnu linnavolikogu esimeheks valiti Meelis Kukk.
Pärnu linnavolikogu esimeheks valiti Meelis Kukk. Foto: Mailiis Ollino

Pärnu linnavolikogu valis pärast volikogu senise esimehe Andres Metsoja umbusaldamist sellesse ametisse Meelis Kuke. Metsoja kuulub Isamaa ridadesse. Samasse erakonda kuulunud Kuke teatel esitas ta eile avalduse erakonnast lahkuda.

Kuke poolt hääletas 20 ja Metsoja poolt 19 volinikku. Pärnu linnavolikogus on 39 liiget.

Reformierakondlane Jüri Lebedev esitas protesti hääletustulemuse tühistamiseks, kuna kahele valimissedelile oli kantud nii rist kandidaadi nime juurde kui kriips tema vastase nime kõrvale. Samuti oli ühel hääletussedelil kasutatud risti asemel linnukest.

Volinikud polnud hääletustulemuse tühistamise poolt.

Lebedev kinnitas, et nad kavatsevad hääletustulemuse vaidlustada halduskohtus kuna linnapõhimääruse järgi hävitatakse hääletussedelid peale hääletusprotokolli ettelugemist, aga seda tehti enne kui kuulutati välja valimistulemus.

Volikogu esimehe kohale esitati kaks kandidaati: nii senine esimees Metsoja kui eelmisel nädalal abilinnapea kohast loobunud ja volikogu liikmeks naasnud Kukk.

Kukk tunnistas volikogu ees, et ta oleks vaid ajutine esimees maini, mil volikokku naaseb Andrei Korobeinik (Keskerakond), kes seejärel valitaks volikogu esimeheks. Samuti märkis Kukk, et ta asuks siis taas abilinnapea kohale.

Kukk toetab enda teatel valimisliidu Pärnu Ühendab, Keskerakonna ja EKRE võimuliitu.

Metsoja rõhutas enne hääletust peetud sõnavõtus, et tema pakub volikogu esimehena stabiilsust ja on valmis seda tööd tegema üle kahe kuu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles