Tori vald jagas koroonaviiruse ennetuse juhiseid

Kristo Niglas
, Reporter
Copy
Tori vallavalitsus jagas elanikele soovitusi koroonaviiruse leviku piiramiseks
Tori vallavalitsus jagas elanikele soovitusi koroonaviiruse leviku piiramiseks Foto: Urmas Luik / Pärnu Postimees

Tori vallavalitsus postitas oma kodulehele info kehtestatud ennetusmeetmete kohta, et tõkestada uue koroonaviiruse levikut.

Tori vallas ei ole seni teada ühtegi koroonaviirusse nakatumise juhtu, kuid osa elanikke on jäänud ennetavalt kodusele režiimile, sealhulgas rühm õpilasi ja õpetajaid, kes naasid Türgi projektivahetusest.

Vallavalitsus on saatnud kõikidele hallatavatele asutustele edasi terviseameti juhtnöörid ja palunud neilt ülevaadet, milliseid meetmeid on kasutusele võetud, et ennetada viiruse ohtu.

Kõik asutused järgivad terviseameti juhiseid ja desinfitseerivad ruume iga päev, loodud on lisavõimalused puhastada käsi. Asutuste seintel ja osal valla teadetetahvlitel on väljas teemakohased plakatid, et inimeste teadlikkust tõsta. Avahooldustöötajad, kes eakamatele elanikele koduhooldusteenust pakuvad, viivad neilegi teavitusmaterjali.

Vallavalitsuses ja teenuskeskustes pööratakse samuti kõrgendatud tähelepanu ruumide koristusele ja desinfitseerimisele nii töötajate kui klientide puhul.

Neljapäeval, 12. märtsil toimus kohtumine kõikide haridusasutuste juhtidega, kus lepiti kokku edasine tegevus. Palume kõikidel vallaelanikel järgida terviseameti soovitusi ja riskide vähendamiseks käituda järgmiselt:

  • Võimalusel lükake edasi kõik välisreisid. Vältimatu reisi korral palume lapsevanematel lastega välisreisile minnes teavitada haridusasutust.
  • Kui saabute lähiajal reisilt või olete seda juba teinud, palume jätta laps/lapsed kindlasti seitsmeks päevaks koju, et jälgida tema/nende tervist.
  • Kui olete saabunud riskipiirkonnast või keskmise riskiga piirkonnast,  palun jääge kindlasti koju 14 päevaks ega väljuge sealt.
  • Kui teil on mis tahes haigusnähud, püsige kodus!
  • Tori vallavalitsuse töötajaid ei saadeta välislähetusse ja õpilased ei osale rahvusvahelistes programmides.
  • Ülevallalised üritused on edasi lükatud. Samuti ei osaleta olümpiaadidel, spordivõistlustel, konkurssidel, ekskursioonidel ning suurematel koolitustel.
Andmed: Tori valla koduleht

Juhiseid järgitakse 15. maini, vajadusel uuendab vallavalitsus infot operatiivselt.

“Hea vallakodanik! Ole heaks koostööpartner ja käitu vastutustundlikult. Küsimuste või murede korral võta ühendust otse kooli- või lasteaia, vajadusel vallavalitsusega. Ära satu paanikasse, kui kuuled tuttavalt või tuttava tuttavalt kinnitamata infot viiruse või viirusesse nakatumise kohta. Palun ära levita seda ka ise!” seisab teates.

Need, kes kahtlustavad nakatumist koroonaviirusega, peaksid võtma ühendust oma perearstiga, küsima nõu perearsti nõuandeliinil 1220 (välismaalt +372 634 6630) või vajadusel kutsuma kiirabi, helistades hädaabinumbril 112. COVID-19 sümptomid on sarnased gripi omadega. Viirus võib põhjustada köha, palavikku ja hingamisraskusi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles