Pärnu keelab allasutustes rahvakogunemised

Raido Keskküla
, veebilehe toimetaja
Copy
Pärnu linnavalitsus Suur-Sepa 16 paistab silma kõnnitee eeskujuliku puhtusega.
Pärnu linnavalitsus Suur-Sepa 16 paistab silma kõnnitee eeskujuliku puhtusega. Foto: Mailiis Ollino / Pärnu Postimees

Pärnu linnapea Romek Kosenkranius allkirjastas käskkirja, millega keelas linnavalitsuse hallatavatel asutustel korraldada 1. maini üritusi ja rahvakogunemisi, kuhu võib tulla üle 100 osaleja.

Linnavalitsuse hallatavad asutused on lasteaiad, koolid, huvikoolid, kultuuri- ja spordiasutused, hooldekodud, sotsiaalkeskus, laste ja noorte tugikeskus. “Üle 100 osalejaga üritusi ega rahvakogunemisi ei korraldata sel ajal ka linnavalitsuses,” vahendas Pärnu linnavalitsuse meedianõunik Teet Roosaar.

Rahvakogunemiste piiramine on osa koroonaviiruse leviku tõkestamise meetmetest. Linnavalitsuse ja selle allasutuste töötajatel soovitatakse võimalusel mitte osaleda Pärnus ja väljaspool Pärnut toimuvatel üritustel ja rahvakogunemistel, seda sõltumata osalejate arvust. “Loomulikult ei saa kellelgi keelata näiteks lähedase matusele minna, seetõttu ongi käskkirjas „võimalusel mitte osaleda”,” selgitas Roosaar.

Käskkirja kohaselt tuleb linnavalitsuse hallatavate asutuste juhtidel tühistada 12. aprillini oma asutuses kõik välislähetused ja reisid ja mitte kavandada järgmisi välislähetusi ega reise. Kõik linnavalitsuse teenistujate ja allasutuste juhtide välislähetused on kuni 12. aprillini keelatud.

Linnaasutuste juhid peavad võimaldama kodus töötada neil alluvatel, kes on tulnud tagasi terviseameti kodulehel avaldatud riskipiirkondadest. Kavas on piirata linnavalitsuse ja selle asutuste külastamist, sellest annab linnavalitsus edaspidi täpsemalt teada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles