Pärnu haiglas pole koroonaviirusega nakatunud patsiente tuvastatud

Raido Keskküla
, veebilehe toimetaja
Copy
Kiirabil on tööd palju
Kiirabil on tööd palju Foto: Mailiis Ollino

Möödunud ööpäeval sõitis Pärnu haigla kiirabi üheksal korral välja viirusinfektsioonide sümptomite avaldumisega seoses. Koroonaviiruse kahtlusega patsientidelt võeti vastav analüüs.

“Analüüside vastused, mille oleme täna kella 15ks saanud, ei ole osutunud positiivseks,” ütles Pärnu haigla pressiesindaja Margit Suhhostavets.

Haiglas pole pressiesindaja sõnade kohaselt tänase seisuga ühtki koroonaviirusega nakatunud patsienti tuvastatud. “Lähtume oma töös terviseameti juhtnööridest ja hoiame avalikkust infoga kursis,” märkis Suhhostavets.

Pressiesindaja rõhutas, et kui inimene kahtlustab haigestumist Covid-19sse, tuleks nõu pidada kas oma perearstiga või helistada perearsti nõuandeliinil 1220. Suurema tervisemure (nagu hingamisraskused) korral tuleks helistada hädaabinumbril 112. Kindlasti ei tohiks pöörduda otse haigla erakorralise meditsiini osakonda, sest sellisel juhul võib inimene viirust edasi levitada teistele ruumis viibijatele.

Suhhostavets tuletas meelde, et levivate respiratoorsete viirusinfektsioonide tõttu kehtib Pärnu haiglas külastuskeeld. Pakke ja väikesaadetisi patsientidele tuua on lubatud, kuid need tuleb jätta haigla infolauatöötaja kätte, kust need toimetatakse edasi haiglaravil olijatele. Pakile palutakse korrektselt peale märkida patsiendi nimi ja osakond.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles