Kaitseliit jätab üritused ära ja on valmisolekus

Meelis Kalme
Copy
Pärnumaa malevat ei ole seni rakendatud, kuid Lippuri sõnutsi on üksused valmis toetama riigiameteid vastavalt vajadusele ja Kaitseliidu ülema korraldustele.
Pärnumaa malevat ei ole seni rakendatud, kuid Lippuri sõnutsi on üksused valmis toetama riigiameteid vastavalt vajadusele ja Kaitseliidu ülema korraldustele. Foto: Marko Saarm

Välja kuulutatud eriolukorra tõttu jätab Kaitseliit ära ja lükkab edasi hulga üritusi ja võistlusi. Samuti on vastavalt terviseameti taotlusele maakonna kaitseliitlased valmis toetama riigiameteid, kui selleks peaks vajadus tekkima.

 

Kaitseliidu ülem Riho Ühtegi andis täna korraldused ️jätta ära või lükata 1. maini edasi kõik ruumides toimuvad väljaõppeüritused, mida võimalusel asendatakse distantsõppega. Kaitseliiduülesed võistlused lükati samuti edasi. Laskmiste ja väliharjutuste korraldamise üle otsustamine jäi aga malevapealike otsustada.

​“Sellel nädalavahetusel jätame kõik Pärnumaa maleva õppused ära, et olla valmis vajadusel kiiresti reageerima ja toetama oma koostööpartnereid riigiameteid,” selgitas Pärnumaa maleva pealik kolonelleitnant Rasmus Lippur siinseid muudatusi. Lisades, et ajakohaseimat infot jagavad vahetult õppuste korraldajad.

Terviseametist Kaitseliidule saadetud ametiabi taotluse alusel alustasid Kaitseliit ja Naiskodukaitse täna PPA ja terviseameti toetamist uue koroonaviiruse leviku tõkestamisel. Tartus ja Tallinnas alustasid vabatahtlikud riiki sisenejate ja ülejäänud inimeste teadlikkuse tõstmist ja termokaameratega sõelumist, üksiti antakse vajadusel lühidalt tervisenõu.

Pärnumaa malevat ei ole seni rakendatud, kuid Lippuri sõnutsi on üksused valmis toetama riigiameteid vastavalt vajadusele ja Kaitseliidu ülema korraldustele. “Paljud vabatahtlikud on ka juba minuga ühendust võtnud ja oma valmisolekust teada andnud,” märkis Lippur.

Pärnumaa kaitseliitlastega, keda on appi vaja, võtab malev ühendust telefoni teel. Täpne vajadus muid ametkondi maakonnas toetada selgub Lippuri teatel lähiajal.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles