Uued juhtnöörid: spaad tuleb sulgeda, Kihnu enam ei pääse

PP
Copy
Spaad ja veekeskused suletakse eriolukorra tõttu. 
Spaad ja veekeskused suletakse eriolukorra tõttu. Foto: Mailiis Ollino

Eriolukorra juht peaminister Jüri Ratas kehtestas kaheks nädalaks liikumispiirangud saartele, sealhulgas Kihnu. Lisapiirangud seatakse ka vaba aja veetmise kohtadele, näiteks suletakse veekeskused ja spaad.

“Praegu oleme olukorras, kus viiruse levik on väga kiire. Inimeste tervise kaitseks tuleb piirata igasugust tegevust, kus on suur inimeste omavaheline kokkupuude ja nakkuse levikuoht kõrge,” ütles Ratas. “Seepärast kehtestame saarte enda soovil seal liikumispiirangud ning sulgeme spordisaalid, veekeskused ja spaad, päevakeskused, et kokkupuudet võimalikult palju vähendada.”

Kaitsmaks saarte elanikke koroonaviiruse eest, kehtivad Hiiu-, Saare-, Muhumaa, Vormsi, Kihnu ja Ruhnu saartele liikumispiirangud. Sinna territooriumidele on lubatud reisida üksnes saartel alaliselt elavatel inimestel. Teised ei tohi piirkonda minna. Seal praegu viibijad saavad koju pöörduda.

Kihnu Veeteede juhatuse liige Andres Laasma ütles Postimehele, et esimene nende reis, millel liikumispiirang rakendus, oli täna kell 17.45 väljunud parvlaeva Kihnu Virve reis Munalaiu–Kihnu liinil. Politseiametnikud kontrollisid inimeste dokumente ja pardale lubati vaid Kihnu alalised elanikud.

Piirangud kehtivad esialgu kaks nädalat, kaubaveod ja liikumine elutähtsate teenuste osutamiseks säilivad.

Valitsuse pressiteate järgi toetus Ratas piirangute väljakuulutamisel omavalitsuste soovile. Saarte elanikud saavad vajadusel informatsiooni kohaliku omavalitsuse infokanalitest. 

Peale selle andis Ratas korralduse sulgeda spordisaalid, -klubid, jõusaalid, spaad, ujulad, basseinid, veekeskused, päevakeskused ja laste mängutoad. Ja seda ka hotellidel, teistel majutusteenuse pakkujatel.

Seda, kuidas aidata eriolukorra tõttu raskustes turismisektorit, arutab valitsuskomisjon uuel nädalal. Meetmete ettevalmistamine käib. 

​​

Eriolukorra korralduste tekstid muutmata kujul

12.03 Eriolukorra väljakuulutamine Eesti Vabariigi haldusterritooriumil

13.03 Eriolukorra käitumisjuhised valitsuselt

14.03 Korraldus liikumisvabaduse piirangute kehtestamise kohta Eesti saartel

14.03 Korraldus, kehtestamaks piirangud avalikuks kasutuseks mõeldud asutustele​

Andmed: PP
Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles