Riik soovitab tungivalt tuua reisifirmadel inimesed välismaalt kohe koju

Pärnu Postimees
Copy
Kõikidel inimestel tuleb arvestada, et olukord muutub kiiresti ja osasse riikidesse minnes ei saa sinna sisse või võib sattuda karantiini.
Kõikidel inimestel tuleb arvestada, et olukord muutub kiiresti ja osasse riikidesse minnes ei saa sinna sisse või võib sattuda karantiini. Foto: Liis Treimann

Majandus- ja kommunikatsiooniministeerium saadab täna kõikidele reisiteenust pakkuvatele ettevõtetele ja erialaliitudele kirja tungiva palvega tuua kolmapäeva hommikuks tagasi kõik välismaal viibivad kliendid.

“Olukorras, kus koroonaviirus üha levib ja riigid panevad piire kinni, on mõistlik oma inimesed tagasi koju tuua,” ütles majandus- ja taristuminister Taavi Aas. “Võimalus, et tagasipöördumine osutub kas väga raskeks või koguni võimatuks, kasvab iga tunniga.”

Kõikidel inimestel tuleb arvestada, et olukord muutub kiiresti ja osasse riikidesse minnes ei saa sinna sisse või võib sattuda karantiini. Seetõttu soovitame tungivalt reisiettevõtjatel korraldada reisil viibivate inimeste Eestisse naasmine viivitamatult.

“Reisijate ohutus ja turvaline koju naasmine on meie prioriteet ja paneme kõigile reisiettevõtjatele südamele kiirelt tegutseda,” ütles Aas.

Samuti on mõistlik järgida välisministeeriumi soovitusi lähikuudel mitte reisida välismaale ega kutsuda välisriikide inimesi Eestisse. Pärast reisilt naasmist, kui tegemist on riskipiirkonnaga, peavad nii Eesti elanikud kui ka välisriigi kodanikud olema kaks nädalat isolatsioonis. Jälgida tuleb oma tervist ja terviseameti juhiseid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles