Järelvaadatav ⟩ Jüri Ratas: Eestis ei ole toidupuudutust vaja karta, toiduainetööstused töötavad

Pärnu Postimees
Copy
Peaminister kutsus elankkonda üles käima avalikes kohtades nii vähe kui võimalik.
Peaminister kutsus elankkonda üles käima avalikes kohtades nii vähe kui võimalik. Foto: Tiina Oja

Koroonaviiruse levikust tingitud eriolukorra osas langetatud otsuseid kommenteerisid tänasel valitsuse pressikonverentsil ​peaminister Jüri Ratas, siseminister Mart Helme, välisminister Urmas Reinsalu ja sotsiaalminister Tanel Kiik.

Eriolukorra juht Jüri Ratas kehtestas Valga-Valka piirkonnale piiriületamise erandi, nii et selles kaksiklinnas saaksid inimesed liikuda tööle ja töölt koju. Üle riigipiiri tohivad kaksiklinnas liikuda üksnes ilma haigusnähtudeta inimesed. Erand võimaldab ka eriolukorras jätkata piirkonna võimalikult normaalset toimimist, hoides ka majanduskahjud võimalikult väiksena.

Kasiinod ja mänguautomaatidega saalid suletakse, kuna kuna taolistes kohtades on nii lähikontaktid kui kontaktpindadega kokkupuude vältimatu. 

Avalike asutuste sulgemisel tehti  suve olümpiamängudega seonduvalt kaks erandit: olümpiaettevalmistuses osalevatele sportlastele, nende treeneritele ja abipersonalile treeningute läbiviimiseks jäävad erandina avatuks Audentese spordikeskus Tallinnas ja Pärnu Kalevi sõudebaas.

"Rahvusvaheline Olümpiakomitee ei ole praeguseks Tokyo suveolümpiamängude ärajätmisest teatanud ega neid edasi lükanud ning on kinnitanud, et ettevalmistused mängude korraldamiseks toimuvad plaanipäraselt," märkis Ratas. "Selleks, et Eesti sportlastel säiliks võimalus edukaks esinemiseks olümpial, on vaja tagada tingimused treenimiseks."

Ühtlasi kutsusid ministrid inimesi üles märkama valeuudiseid ning neid sotsiaalmeedias raporteerima. Ratase sõnutsi on teadlik valeinfo levitamine karistatav, samuti tahtlik paanika tekitamine. 

Siseminister Mart Helme toonitas, et mandri-Eestis on liikusmipiirangute kehtestamine pole otstarbekas, sest pole piirkonda, kus viirust juba poleks. 

Esmaspäeva lõunase seisuga on 205 inimese koroonaviiruse proov osutunud positiivseks, kuid nakatanute arv on tõenäoliselt suurem. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles