Galerii ⟩ Turumüüjad: torm käis lettidest üle nädal tagasi, nüüd on jälle vaiksemaks jäänud (1)

Copy

Pärnu Vana turu letid on pärast uue koroonaviiruse levima hakkamist ja eriolukorra väljakuulutamist tavapärasest veidi hõredamad, ent lettide taga seisvad müüjad on optimistlikud, pihustades aeg-ajalt kätele desovahendit ja ulatades järgmisele kliendile tüki liha või kotitäie kartuleid.

“Täna on turul rahulik,” seletas turuhoones Põrsakese lihaleti taga askeldanud müüja Giina. „Hommikul oli natuke rohkem rahvast, aga muidu täiesti tavaline turupäev: võetakse kilo–paar liha.”

Giina jutu järgi käis torm turust üle eelmise nädala lõpul, kui kaubaauto pidi kolm korda päevas uut kaupa tooma.

„Inimesed võtsid korraga kümme või 15 kilo liha,” meenutas Giina nädala eest valitsenud ostuhullust. „Mõtlesin, et kuhu küll see liha pannakse. Kas kõigil on kodus suur sügavkülmik või on needki poodides otsa lõppenud?”

Lihaleti taga seisja tunnistas, et uue koroonaviiruse levik ja välja kuulutatud eriolukord teevad veidi murelikuks, aga tööd ei saa tegemata jätta.

„Lapsed ütlesid mulle, et muidu ei tohi ma tööle minna, kui maski ette pane. Maski mul kahjuks ei ole ja tööandjalgi pole neid jagada olnud, aga desinfitseerime ja peseme tihti käsi,” seletas Giina. „Natuke kõhe tunne on, kui keegi köhatab ja inimesed vitriini taga kõrvuti kaupa valivad, aga loodame, et haigena keegi välja ei tule ja köhimine tuleb sellest, et õuest astutakse tuppa.”

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles