Võõrale koerale maiuse pakkuja teeb karuteene

Mirell Põlma
, keeletoimetaja
Copy
Koertekoolitaja Sandra Leppiku arvates ei tohiks võõrastele loomadele maiuseid jagada.
Koertekoolitaja Sandra Leppiku arvates ei tohiks võõrastele loomadele maiuseid jagada. Foto: Mailiis Ollino

Loomadest hooliv inimene ei jaga võõrastele koertele palukesi, muidu võib tema tervisele ja senisele koolitusele põntsu panna.

Koertekoolitaja Sandra Leppiku selgituse kohaselt ei tohi ühelegi lemmikloomale omaniku loata maiust pakkuda, sest iial ei tea, kas talle sobib see toiduaine. “Tänapäeval on paljud koerad millegi vastu allergilised,” tõdeb ta. “Kui palju sa ikka tead, mida maius sisaldab?”

Samuti põhjustavad helded kostitajad soovimatut käitumist. Kui ühe koera omanik annab tänaval või pargis vastu tulevale teise inimese lemmikule maiust, saadab see koerale signaali, et igaühelt saab head-paremat.

“Siis ta ongi inimestest huvitatud ja omanik ei tule oma koeraga toime,” põhjendab Leppik, miks heasoovlik mööduja osutab sel moel karuteene. Koolitaja jutu järgi väheneb nii peremehe autoriteet, aga võõra inimese tähtsus kasvab.

See toob omakorda kaasa järgmise probleemi. “Mõni kardab koeri, aga sinu koer on harjunud, et igalt inimeselt saab maiust, ja ta ikkagi kipub tema juurde,” lausub Leppik.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles