Pärnu kriisikomisjon pikendas piiranguid aprilli keskpaigani

Pärnu Postimees
Copy
Pärnu linnavalitsus.
Pärnu linnavalitsus. Foto: Mailiis Ollino / Pärnu Postimees

Pärnu linna kriisikomisjon otsustas pikendada töötajate ja kodanike kaitseks kehtestatud piiranguid linnavalitsuses ja selle allasutustes 13. aprillini ning vabastada vanemad, kelle laps pole 13. aprillini lasteasutuses viibinud, lasteaiatasust.

“Alates neljapäevast pole ühtegi uut koroonaviirusega nakatunut Pärnumaal lisandunud, aga see võib olla uinutav. Õigem on valmistuda hullemaks, käia üksnes tööl, poes ja apteegis, vältida asjatuid kontakte ja viia suhtlus miinimumini,” ütles kriisikomisjoni esimees, linnapea Romek Kosenkranius.

Kõik üldharidus-, huvikoolid ja noortekeskused jäävad suletuks, huviringe ja treeninguid ei toimu. Kriisikomisjon soovitab lapsi lasteaeda mitte viia, kuid seal on korraldatud laste vastuvõtt neile, kellel pole võimalik võsukest koju jätta.

Kriisikomisjoni varasema otsuse kohaselt vabastati poole kuu lasteaia kohatasust vanemad, kelle mudilane ei viibinud koolieelses lasteasutuses 17.–31. märtsini. Tasaarveldus tehakse järgmise kuu arvega. Uue otsusega on kohatasust vabastanud needki, kelle laps ei käi lasteaias 31. märtsist 13. aprillini.

Pärnu keskraamatukogu ja haruraamatukogud Pärnus, Audrus, Lindil, Jõõpres, Lavassaares, Aruväljal, Tõstamaal, Pootsis, Tõhelas ja Paikusel jäävad suletuks. Raamatuid saab tagasi viia tagastuskasti. Ajal, mis raamatukogud on suletud, on viivis peatatud.

Homme, 25. märtsil 10–12 ja 14–16 väljastab raamatukogu Pärnu keskraamatukogus ning Ranna ja Rääma raamatukogus e-posti või lugejaportaali kaudu eelreserveeritud raamatuid.

Nooruse maja, Raeküla Vanakooli keskus ja teised avatud kultuurikeskused jäävad suletuks. Kõik linnavalitsuse ja selle allasutuste kavandatud avalikud üritused jäävad ära.

Vähendamaks haigestumisriski ja arvestades asjaolu, et paljud vanemad ikkagi lubavad lastel minna õue mängima linnale kuuluvatele spordi- ja mänguväljakutele, otsustas kriisikomisjon sulgeda avalikud linnale kuuluvad mängu- ja spordiväljakud. Ligikaudu 80-le avalikus kasutuses mängu- ja spordiväljakule paigaldatakse eesti- ja venekeelsed teavitussildid, linnavalitsuse korrakaitseteenistus hakkab keelust kinnipidamist kontrollima.

Eakate hooldekodudes kehtib külastuskeeld. Suletud on Pärnu sotsiaalkeskuse üksused Metsa 16, Riia maantee 70 ja Paikusel Tiigi 2 asuv päevakeskus. Eakate koduteenused ja teised sarnased sotsiaalteenused jätkuvad.

Pärnu linnavalitsus ning Paikuse, Audru ja Tõstamaa osavallakeskus on võõrastele suletud. Suur-Sepa 16 linnavalitsuse välisuksele on paigaldatud käitumisjuhised, kahe ukse vahelises turvatsoonis saab täita avaldusi ja neid sealsesse postkasti jätta.

Inimestel, kel on vaja linnavalitsuse töötajatega suhelda, tuleb helistada või kasutada elektroonilisi kanaleid. Täpsemad juhised ja kontaktid leiab Pärnu linnavalitsuse veebilehelt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles