Majandusprofessor: Karmi reaalsusena terendavad pankrotid

Silvia Paluoja
, reporter
Copy
Tartu ülikooli õppejõud, makroökonoomika professor Raul Eamets tõdes, et kui Saksamaa majandus läheb vabalangusesse, kannatavad ka Soome ja Rootsi majandus, millest omakorda sõltub väga palju Eesti majandus.
Tartu ülikooli õppejõud, makroökonoomika professor Raul Eamets tõdes, et kui Saksamaa majandus läheb vabalangusesse, kannatavad ka Soome ja Rootsi majandus, millest omakorda sõltub väga palju Eesti majandus. Foto: Mailiis Ollino

Pärnu juurtega majandusprofessor, Tartu ülikooli õppejõud Raul Eamets möönis, et vara on ennustada koroonakriisi mõju, kuid mõne suundumuse üle soostus Pärnu Postimehe palvel arutlema. Küll nentis Eamets, et suur osa mõjust jõuab meile alles sügisel eksporditurgude ärakukkumisega.

Milline valdkond on teie arvates koroonakriisis siiani enim pihta saanud?

Kõige kiiremini saavad pihta need valdkonnad, mis on otseselt seotud inimeste liikumise või kogunemisega: turismiettevõtted, hotellid, kultuuriürituste korraldajad, lennundus, laevandus, bussifirmad. Aga eks ka kaubandus, kui toidupoed kõrvale jätta, kogu vabaajategevus. Kui ühel sektoril läheb halvasti, hakkab see mõjutama lõpuks kõiki sektoreid, ettevõtted ei jaksa oma rendipindade eest maksta, koondatud inimesed tõmbavad tarbimist kokku, maksutulud vähenevad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles