Linnavalitsus palub metsast korjatud pakendiprügi panna avalikesse konteineritesse

Pärnu Postimees
Copy
Metsast korjatud pakendiprügi tuleb viia avalikesse konteineritesse.
Metsast korjatud pakendiprügi tuleb viia avalikesse konteineritesse. Foto: Ardi Truija

Pärnu linnavalitsuse linnavara- ja heakorrateenistuse poole on viimastel nädalatel pöördunud kodanikud küsimusega: mida teha metsa alt kokku korjatud prügiga?

Eriolukorra tõttu töölt koju jäänud inimesed väldivad neil päevil tiheasustusega linnaruumi ja liiguvad rohkem looduses ning metsa- ja matkaradadel. Paljud kodanikud on tervisejooksule või jalutuskäigule minnes järginud SA Erametsa üleskutset ja võtnud loodusesse minnes kaasa prügikoti, et teele jääv väikepraht üles noppida.

Pärnu linnavalitsuse keskkonna ja heakorra peaspetsialisti Marve Virunurme ütlust mööda on soov metsaalused inimtekkelisest rämpsust puhtaks teha tervitatav, kuid kodanikel tuleb seejuures mõelda kokku korjatud prügi käitlemisele.

Virunurme sõnade kohaselt on linnavalitsus viimastel päevadel saanud e-kirju ja telefonikõnesid kodanikelt, kes jalutades on prügikoti täis korjanud ja soovivad nüüd teada, mida loodusest kokku kogutud jäätmetega edasi teha. “Kuna lõviosa sellisest prahist moodustavad tavaliselt pakendid, siis need tuleks toimetada avalikesse pakendikonteineritesse. Muu väikse prügi saab panna kodusesse jäätmekonteinerisse,” selgitas Virunurm.

Metsa alt korjatud prügile eraldi jäätmeveo korraldamine – nii nagu üle-eestiliste ja maailma koristustalgute ajal Pärnu linnavalitsus teeb – ei ole praegu otstarbekas. Käe otsas kotiga koju toodud prügi ei ole Virunurme kinnitusel nii suur kogus, et seda ei saaks olmejäätmekonteinerisse mahutada.

“Kui pärast eriolukorra lõppu lubatakse koristustalguid teha, siis kindlasti toetab neid Pärnu linn,” ütles Virunurm.

Loodusesse minejatel tasub aga meeles pidada, et sealgi tuleb eriolukorraga kehtestatud ettevaatusabinõudest kinni pidada: vältida kohti, kus võib liikuda teisi inimesi; avalikus kohas tohib koos viibida kuni kaks inimest (piirang ei kehti koos viibivatele ja liikuvatele peredele ning avalike ülesannete täitmisel); teiste inimestega tuleb hoida vähemalt kahemeetrist distantsi; koju jõudes tuleb käed puhastada ja võimalusel desinfitseerida ka siis, kui väljas olles kanti kindaid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles