Pärnumaal lisandus ööpäevaga kaks koroonaviirusega nakatunut

Kati Saagim
Copy
Pärnumaal lisandus ööpäevaga kaks koroonaviirusega nakatunut. 
Pärnumaal lisandus ööpäevaga kaks koroonaviirusega nakatunut. Foto: Elmo Riig

Möödunud ööpäeval laekus Eestis üle 1200 koroonaviiruse testi tulemuse, millest neli protsenti ehk 39 analüüsi osutusid positiivseks. Rahvastikuregistri andmete kohaselt tuli ööpäeva jooksul koroonaviirusega nakatunuid Pärnumaal juurde kaks, nüüdseks on neid maakonnas tuvastatud kokku 37.

Enim avastati haigestunuid Saare- (24) ja Harjumaal (10). Tartumaal tuvastati kaks nakatunut ja Võrumaal üks.

Eestis on tehtud üle 10 400 koroonatesti, millest 679 on osutunud positiivseks. Enim nakatunuid on analüüside tulemuste kohaselt 60aastaste ja vanemate seas (30 protsenti) ning 40–49aastaste hulgas (22 protsenti). 50–59aastaste vanusegrupis on testide põhjal nakatunuid 20 protsenti ja 30–39aastaste hulgas 17 protsenti.

Eileõhtuse seisuga vajab Eestis uue koroonaviiruse tõttu haiglaravi 56 patsienti, kümme intensiivravil inimest on kriitilises seisus. Haigusest on tervenenud 20 inimest. Võrreldes eilsega on surmajuhtude arv tõusnud ühelt kolmeni. Ööl vastu tänast suri Saaremaal Valsi hooldekodus COVID-19 positiivse proovi andnud 90aastane kaasuvate haigustega mees. Hommikul lahkus meie seast Lääne-Tallinna keskhaiglas 83aastane mees.

Koroonaviiruse riskirühma kuuluvad krooniliste haigustega ja vanemaealised inimesed.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles