Pärnumaal tabati Lätis narkokuritegude eest tagaotsitav mees (1)

Pärnu Postimees
Copy
Meeste kinnipidamisel leiti ligi 2,7 kilo kanepit, millest piisab, et tekitada narkojoove vähemalt 3600 inimesele.
Meeste kinnipidamisel leiti ligi 2,7 kilo kanepit, millest piisab, et tekitada narkojoove vähemalt 3600 inimesele. Foto: Lääne prefektuur

Lääne prefektuuri kriminaalbüroo politseinikud pidasid laupäeval kinni 48aastase Läti kodaniku, keda kahtlustatakse Pärnumaal suures koguses kanepi käitlemises ja kasvatamises. Mees on sarnaste kuritegude eest Lätis tagaotsitav.

Lääne prefektuuri kriminaalbüroo juht Nils Sempelson ütles, et mehe kinnipidamiseni viis politseinike järjepidev töö.

“Kogutud tõendid viitasid sellele, et 48aastane mees on tegelnud narkootilise aine kanepi kasvatamisega ja selle ebaseadusliku levitamisega, millega on teeninud tulu,” ütles Sempelson. “Esialgse info kohaselt varjas mees end Eestis Läti politseinike eest.”

Sempelson lisas, et enne kinnipidamist andis 48aastane mees oma elukohas vähemalt 1600 grammi kanepit üle 33aastasele mehele, kelle politseinikud samuti sündmuskohal kinni pidasid.

Kogutud tõendid viitasid sellele, et 48aastane mees on tegelnud narkootilise aine kanepi kasvatamisega ja selle ebaseadusliku levitamisega, millega on teeninud tulu.

Meeste kinnipidamisel leiti ja võeti ära ligemale 2700 grammi kanepit, millest piisab, et tekitada narkojoove vähemalt 3600 inimesele. Peale selle konfiskeeriti 48aastase mehe elukohast Pärnumaal 215 kanepitaime.

Kinnipeetud mehe elukohast konfiskeeriti 215 kanepitaime.
Kinnipeetud mehe elukohast konfiskeeriti 215 kanepitaime. Foto: Lääne Prefektuur

Prokurör Olgerd Perterselli sõnul viitab leitud ja ära võetud narkokogus süsteemsele tegutsemisele. “Meil on põhjendatud kahtlus, et mehed on teeninud narkootikumide müügiga kuritegelikku tulu. Et narkoäri jätkumine tõkestada, taotles prokuratuur meeste vahistamist kaheks kuuks.”

Maakohus rahuldas laupäeval taotluse ja mehed on vahi all. 

Politsei palub kõigil, kes kahtlustavad narkootikumide levitamist, sellest politseile teada anda kas e-posti teel laane.vihje@politsei.ee või vihjetelefonil 444 6555.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles