Terviseamet laiendas testitavate ringi, Pärnumaal lisandus ööpäevaga kolm nakatunut

Raido Keskküla
, veebilehe toimetaja
Copy
Pärnu haigla, nakkushaiguste palatid. Koroonaviirus
Pärnu haigla, nakkushaiguste palatid. Koroonaviirus Foto: Mailiis Ollino

Viimase ööpäeva jooksul analüüsiti Eestis 1609 COVID-19 testi, millest protsent ehk 23 osutusid positiivseks. Pärnumaal tuli kroonaviiruse juhte juurde kolm.

Pärnumaal on tänase seisuga testitud 1850 inimest, positiivse proovi on neist andnud 68. Möödunud ööpäeval on võrreldes sellele eelnenud 24 tunniga tehtud maakonnas kümme testi rohkem ehk 165 asemel 175. 

Pärnu haiglas on tänase seisuga ravil seitse patsienti, kellest üks endiselt intensiivis. Koroonasse haigestunud patsientide arv vähenes siinses haiglas ühe võrra: kaks patsienti lubati kodusele ravile ja lisandus üks uus. “Kokku on meil haiglaravil olnutest siiani terveks saanud ja koju lubatud kaheksa inimest,” täpsustas Pärnu haigla pressiesindaja Margit Suhhostavets.

Koroonagraafik 09.04.20
Koroonagraafik 09.04.20 Foto: Pärnu Postimees

Enim registreeriti positiivseid proove Saare- (10) ja Harjumaal (5). Ida-Virumaal lisandus kolm ning Põlva- ja Viljandimaal mõlemas üks juhtum.

Tänahommikuse seisuga vajab Eestis uue koroonaviiruse tõttu haiglaravi 134 inimest, kellest üheksa on juhitaval hingamisel. Haiglast on välja kirjutatud 83 isikut. Viimase ööpäeva jooksul uutest COVID-19 tõttu surnud inimestest ei teatatud, kokku on Eestis elust lahkunud 24 inimest.

Terviseamet uuendas testimise strateegiat. Eilsest saavad perearstid põhjendatud kahtluse korral suunata testimisele kõiki koroonaviirusele viitavate sümptomitega isikuid, sõltumata vanusest ja kaasuvatest haigustest.

Terviseameti teatel inimestele ei tule testimise korralduses muudatusi: haigestumise korral peab endiselt pöörduma oma perearsti poole, kes otsustab testimise vajalikkuse üle ja suunab inimese proovi andma. Arst hindab individuaalselt iga juhtumit.

Testimisstrateegia uuendamise eesmärk on saada täpsem epidemioloogiline ülevaade SARS-CoV-2 levikust Eestis. See võimaldab paremini hinnata seniseid sekkumisi ja planeerida järgnevaid meetmeid.

Olukorra muutudes vaadatakse testimise põhimõtted uuesti üle.

Eestis on tehtud 26 416 testi, nendest 1207 ehk viis protsenti on osutunud positiivseks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles