Pärnumaal lisandus ööpäevaga üks nakatunu

Lauri Mutso
Copy
Pärnumaal lisandus ööpäevaga üks nakatunu.
Pärnumaal lisandus ööpäevaga üks nakatunu. Foto: Mailiis Ollino

Viimase ööpäeva jooksul analüüsiti Eestis 1574 COVID-19 testi, millest ligikaudu kolm protsenti ehk 46 proovi osutusid positiivseks. Pärnumaal avastati üks uus koroonaviiruse juhtum.

Rahvastikuregistri andmetele tuginedes tuli ööpäevaga enim koroonaviiruse juhte juurde Saare- (25) ja Harjumaal (12). Ida-Virumaal lisandus viis, Võrumaal kaks. Ühe nakatunu puhul ei ole rahvastikuregistris maakond teada.

Eestis vajab koroonaviiruse tõttu haiglaravi 146 inimest, kellest 11 on juhitaval hingamisel. Haiglast on välja kirjutatud 93 isikut. Viimase ööpäeva jooksul ei teatatud uutest COVID-19 tõttu surnud inimestest, Eestis on koroonaviiruse tõttu elust lahkunud 24 inimest. Enim nakatunuid on endiselt 55–59aastaste vanuserühmas (11 protsenti), järgnevad 45–49- ja 50–54aastased (mõlemad kümne protsenti).

Eestis on tänaseks tehtud 29 456 testi, nendest 1304 ehk neli protsenti on osutunud positiivseks. 

Sel nädalal uuendas terviseamet testimisstrateegiat: 8. aprillist said perearstid õiguse põhjendatud kahtluse korral suunata proovi andma kõiki koroonaviirusele viitavate sümptomitega inimesi, sõltumata vanusest ja kaasuvatest haigustest.

Haigestumise korral tuleb pöörduda oma perearsti poole, kes otsustab testimise vajalikkuse üle ja tarviduse korral suunab testimisele. Arst hindab iga juhtumit eraldi. Strateegia uuendamise eesmärk on saada täpsem epidemioloogiline ülevaade SARS-CoV-2 levikust Eestis. See võimaldab paremini hinnata seniseid sekkumisi ja planeerida järgnevaid meetmeid. Olukorra muutumisel vaadatakse testimise põhimõtted uuesti üle.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles