Viimase ööpäevaga anti Pärnumaal vaid negatiivseid proove

Merle Rallmann
, veebilehe toimetaja
Copy
Koroonateste tehakse perearsti saatekirjast lähtudes mobiilsetes testpunktides.
Koroonateste tehakse perearsti saatekirjast lähtudes mobiilsetes testpunktides. Foto: Matti Kämärä

Viimase ööpäeva jooksul analüüsiti Eestis 1426 koroonaviiruse testi, millest seitse proovi ehk pool protsenti osutus positiivseks. Eestis on tänaseks tehtud 43 637 esmast testi, nendest 1559 ehk 3,6 protsenti on olnud positiivsed. Pärnumaal tehtud 100 koroonatesti osutusid kõik negatiivseks.

Tänahommikuse seisuga vajab Eestis uue koroonaviiruse tõttu haiglaravi 114 inimest, neist 11 Pärnu haiglas. Seitsmest juhitaval hingamisel patsiendist üks on ravil Pärnu haiglas.

Haiglast on välja kirjutatud 184 inimest. Ööpäeva jooksul suri Põhja-Eesti regionaalhaiglas ravil viibinud 82aastane naine. Kokku on riigis koroonaviiruse tõttu surnud 44 inimest, neist kaks Pärnus.

Koroonagraafik 22.04.20
Koroonagraafik 22.04.20 Foto: Pärnu Postimees

Rahvastikuregistri andmetel on viimase 24 tunni vältel positiivse testitulemuse saanutest viie elukoht Harjumaal. Üks nakatunu lisandus Rapla ja Saare maakonnas. Endiselt on enim nakatunuid 45–59aastaste hulgas.

Arvestades koroonaviirusega nakatunute ja haiglaravi vajajate trendi Eestis, leevendatakse järk-järgult plaanilise ravi piiranguid, mis seoses eriolukorraga on kehtestatud haiglatele, üldarstiabi, eriarstiabi ja hambaravi osutajatele. Plaanilise ravi pikemaajalisel edasilükkamisel oleks paratamatult halb mõju paljude inimeste tervisele.

Samal ajal peab nakkuse jätkuva leviku tõttu alustama plaanilise abi osutamisega järk-järgult ja järgima rangelt kõiki infektsioonikontrolli meetmeid. Plaanilise ravi taasavamise kõige tähtsam eeldus on isikukaitsevahendite olemasolu ja nakkusohutu raviprotsess. Terviseameti, hädaolukorra meditsiinijuhtide ja Eesti infektsionistide seltsi koostöös on töötatud välja juhend plaanilise ravi ohutuks alustamiseks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles