Pernova keskus pakub koolivaheajal põnevaid ülesandeid kogu perele

Pärnu Postimees
Copy
Pernova hariduskeskus on vaheajaks nuputanud tegevusesarja kogu perele.
Pernova hariduskeskus on vaheajaks nuputanud tegevusesarja kogu perele. Foto: Mailiis Ollino

Pärnu Pernova hariduskeskuse õpetajad on koolivaheajaks kokku pannud põnevad ja inspireerivad ülesanded nii lastele kui täiskasvanutele.

“Meie õpetajad on loonud viis vahvat mängulist ülesannet. Igal tööpäeval paneme Facebooki lehele Pärnu Pärl üles uue ülesande, mille lahendamisega on huvilistel aega nädala lõpuni ehk 26. aprillini,” rääkis Pernova hariduskeskuse direktor Kaire Mertsin.

Lahendamine eeldab info otsimist, küsimustele vastamist ja mõnel juhul loodusesse minekut. Neid saab teha üksi või terve perega.

Üks Pärnu Pärli eesmärke on Mertsini sõnul anda suurtele ja väikestele võimalus veeta üheskoos sisukalt aega, hankida uusi teadmisi ja õppida kodukanti paremini tundma.

Kui nädala esimesel tööpäeval avaldatud ülesanne “Hoia merd” viis osavõtjad suvepealinna jõeäärsesse mõisaparki, siis nädala teises mängus sai end proovile panna tulevikuarhitektina, ehitades Minecrafti keskkonnas Pärnu linna.

Mäng annab neile võimaluse võtta ette virtuaalne jalutuskäik läbi Pärnu. Ootame põnevusega, millise linna lapsed valmis ehitavad ja milliseid maamärke nad tähtsad peavad.

Selleks mänguks on Pernova hariduskeskuse arvutiringi õpetajad loonud ehitusvõistluse, kus osalejad saavad õppida tundma kohalikku ajalugu ja arhitektuuri ning kujundada oma Pärnu linn, kasutades selleks suvepealinna hooneid, sildu, monumente.

“Mängu luues mõtlesime noortele, kes on pikad päevad üksi kodus. See annab neile võimaluse võtta ette virtuaalne jalutuskäik läbi Pärnu. Ootame põnevusega, millise linna lapsed valmis ehitavad ja milliseid maamärke nad tähtsad peavad,” märkis Pernova juht.

Nüüdseks on avaldatud kolmaski ülesanne “Avastades Pärnut”.

Kõigis mängudes osalenute vahel loosib Pernova hariduskeskus välja viis privaatset loodusmaja perekülastust. Peale selle premeerib Eesti teadushuvihariduse liit auhindadega võistkondi, kes osalevad Minecrafti ehitusvõistlusel. Võitjad selguvad 29. aprillil.

Ettevõtmise kohta leiab rohkem informatsiooni Pernova hariduskeskuse kodulehelt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles