Pärnumaal tuvastati poolesaja testitu seas üks koroonahaige

Merle Rallmann
, veebilehe toimetaja
Copy
Koroonaviiruse testimiseks võetakse proov ninaneelust.
Koroonaviiruse testimiseks võetakse proov ninaneelust. Foto: Dmitri Kotjuh

Viimase ööpäeva jooksul analüüsiti Eestis 1551 COVID-19 testi, millest positiivseks osutus 33 proovi ehk 2,1 protsenti. Pärnumaal testiti 55 inimest, neist ühe analüüs näitas nakatumist uude koroonaviirusesse.

Kokku on Eestis tehtud 45 181 esmast testi, nendest 1592 ehk 3,5 protsenti on olnud positiivsed. Pärnumaal on proove võetud 2928, mis andsid 95 positiivset vastust ehk 3,2 protsenti testitutest olid haigestunud.

Tänahommikuse seisuga vajab Eestis uue koroonaviiruse tõttu haiglaravi 109 inimest, kellest seitse on juhitaval hingamisel. Haiglast on välja kirjutatud 192 patsienti. Viimase ööpäeva jooksul suri Kuressaare haiglas 85aastane naine. Üldse on Eestis koroonaviiruse tõttu surnud 45 inimest, neist kaks Pärnus.

Koroonagraafik 23.04.20
Koroonagraafik 23.04.20 Foto: Pärnu Postimees

Rahvastikuregistri andmetel on viimase 24 tunniga lisandunud kõige rohkem positiivseid testitulemusi Harjumaal (12) ja Saaremaal (12). Kaks nakatunut tuli juurde Hiiu- ja Ida-Virumaal.

Enim nakatunuid on 55–59aastaste hulgas.

Maakondlik jaotus koostatakse rahvastikuregistri andmete põhjal. Kuna Sõmera kodu elanikud ei ole kõik oma ametlikuks elukohaks märkinud Saaremaad, ei kajastu iga seal võetud positiivne proov Saare maakonna statistikas.

Ehkki COVID-19 nakatunute ja haiglaravi vajajate arv on langenud, tuleb veel mõnda aega püsida kodus ja vältida kontakte.

Terviseameti teatel tuleb elanikel veel pingutada, jõudmaks seisu, kus on ohutu järk-järgult naasta tavapärase elukorralduse juurde.  

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles