Pärnumaa suurima rahvaspordiürituse peakorraldaja: Praegu ei tee plaane inimesed, vaid viirus

Märt Pilme
, reporter
Copy
Pärnumaa suurima rahvaspordiürituse ehk Jüri Jaansoni kahe silla jooksu peakorraldaja Vahur Mäe arvates tänavu selliseid masse suvepealinnas ei näe. Küsimus on pigem selles, kas jooksupidu toimub.
Pärnumaa suurima rahvaspordiürituse ehk Jüri Jaansoni kahe silla jooksu peakorraldaja Vahur Mäe arvates tänavu selliseid masse suvepealinnas ei näe. Küsimus on pigem selles, kas jooksupidu toimub. Foto: Urmas Luik

Kahe Silla klubi ürituste peakorraldaja Vahur Mäe usub, et tänavu ei toimu Maarjamaal ühtki võistlust, kust stardist paneks mitu tuhat jooksusõpra korraga leekima. Praegu mõtleb Pärnumaa suurimate jooksude korraldustiim alternatiividele, et üldse ellu jääda.

Praeguseks on selge, et Kahe Silla klubi aasta avasündmus ehk luitejooks jääb ära. Pärnumaa võidupüha maraton ja Pärnu suvejooks toimuvad virtuaalsena. Aasta tippsündmuse – Jüri Jaansoni Kahe Silla jooksu kohalgi sõuavad murepilved.

“Registreerimine on piltlikult öeldes 100 protsenti lakanud. Toetajaidki on lahkunud,” nentis Mäe. “Teeme kriisiplaane eri stsenaariumide järgi ja ootame sõnumeid, mis riik vastu võtab. Püüame leida võimalusi, et midagigi toimuda saaks ja me Pärnumaa liikumisharrastajaid ära ei unustaks.”

Milline mitmest kriisiplaanist kõige tõenäolisem on?

Kõige tõenäolisem on uus plaan, et sel aastal ei toimugi ühtegi rahvarohket spordiüritust. Neid ei lubata. Kuidas me siis hakkama saame? Igas plaanis on omad tundmatud muutujad: otsused, mida valitsus hakkab mingil ajal tegema. Praegu on keeruline midagi rakendada, aga vähemalt oleme need kaasused läbi mänginud. Meie eesmärk on see aasta üle elada. See pole kaebelaul, vaid realistlik vaade.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles