Pildid ⟩ Õppurid ei hoidnud presidenti küsitledes tagasi ja uurisid Põhja-Korea liidri elusoleku kohtagi

Siiri Erala
, peatoimetaja
Copy

Täna hommikul ja ennelõunal Pärnumaal virtuaalvisiidil viibinud president Kersti Kaljulaid andis maakonna abiturientidele ühiskonnaõpetuse koolitunni, mida kogunes kuulama 120 õpilast.

Tunni peateemaks kujunes võrdlus, kuidas totalitaarsed ja demokraatlikud riigid on kriisis käitunud. President jõudis arutelus tõdemuseni, et kuigi totalitaarsed riigid saavad kehtestada karmimaid piiranguid, ei ole neis tagatud info vaba liikumine. Viimane on aga kriisiolukorras ja just praeguse tervishoiukriisi puhul ülioluline.

Pärast loengut vastas Kaljulaid õpilaste küsimustele. Nendega ei olnud kuulajad kitsid. Näiteks uuriti, millal jälle kooli saab, mida arvab riigipea eriolukorra ajal meeleavaldustest ning kas Põhja-Korea liider Kim on elus või surnud.

President Kersti Kaljulaid tegi täna virtuaalse visiidi Pärnumaale, kohtudes päästeameti kriisistaabi esindajate ja kohalike ettevõtjatega ning sai ülevaate Pärnumaa kutsehariduskeskuse, Pärnu linna ning Põhja-Pärnumaa valla tegevusest eriolukorra ajal. Samuti andis president abiturientidele ühiskonnaõpetuse koolitunni, mida kogunes kuulama 120 õpilast.
President Kersti Kaljulaid tegi täna virtuaalse visiidi Pärnumaale, kohtudes päästeameti kriisistaabi esindajate ja kohalike ettevõtjatega ning sai ülevaate Pärnumaa kutsehariduskeskuse, Pärnu linna ning Põhja-Pärnumaa valla tegevusest eriolukorra ajal. Samuti andis president abiturientidele ühiskonnaõpetuse koolitunni, mida kogunes kuulama 120 õpilast. Foto: Presidendi Kantselei

Peale koolitunni andmise kohtus president siinse kriisistaabi ja osa omavalitsuste esindajatega. Samuti andsid oma olukorrast ülevaate Pärnumaa suurtööstused Metsä Wood ja Scanfil. Kaljulaidi sõnutsi oli tal hea meel kuulda, et kuigi siinne turism on tugevalt kriisist mõjutatud, on tööstus tugev. President avaldas lootust, et ehk tekib tal eriolukorra lõppedes võimalus neid ettevõtteid päriselt külastada.

Samuti andis president videosilla vahendusel intervjuu Pärnu Postimehele, mida saab vaadata homme meie veebiväljaandes.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles