Rotarid jagasid andekatele noortele 6500 euro eest stipendiume

Märt Pilme
, reporter
Copy
Pärnu Rotary klubi noortefondi stipendiumide jagamine 2018. aastal.
Pärnu Rotary klubi noortefondi stipendiumide jagamine 2018. aastal. Foto: Urmas Luik

Pärnu Rotary klubi andis taas üle noortefondi stipendiumid neile, kes on silma paistnud spordis, kultuuris või ühistegevuses.

Stipendiume jagati Pärnu maakonna noortele juba 17. korda ja tänavu oli nende kogumaht 6500 eurot.

Noore õpetaja 1500eurose preemia pälvis Pärnu Pillerpalli lasteaia 24aastane eripedagoog Marta Toomla, kelle juhendada on lasteaia arendusrühm, kus käivad raske ja sügava intellekti- ja liitpuudega lapsed. Peale õpetamise lööb Toomla aktiivselt kaasa lasteaia arendamisel ja ürituste korraldamisel.

1500eurose noore sportlase stipendiumi teenisid jetisportlane Jasmiin Üpraus ja squash’i-mängija Eveli Mälk. 19aastane Üpraus saavutas mullu Euroopa meistritiitli ja oli MM-sarjas neljas. 16aastane Mälk näitas Balti turniiril oma paremust nii poiste kui tüdrukute seas ja saavutas täiskasvanute Eesti meistrivõistlustel hõbemedali.

2000eurone stipendium laiemapõhjalise noorteprojekti toetuseks kuulub Pärnu noorte innovatsioonikeskuse HUUB eestvedamisel 2. augustil Pärnu Vallikäärus toimuvale noorte (eel)arvamusfestivalile.

Pidulik stipendiumide üleandmine pidi esiti toimuma 5. mail Endla teatris, ent eriolukorrast tingituna on kätlemine nihkunud sügisesse.

Rotary noortefond on 17 tegevusaasta jooksul toetanud 71 silmapaistvat ja andekat Pärnumaa noort. Väljamakstud stipendiumide kogusumma ulatub üle 60 000 euro.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles