Pärnumaal ei lisandunud nakatunuid, viirus võttis kuuenda inimelu

Meelis Kalme
, reporter
Copy
Koroonaviirus
Koroonaviirus Foto: Mailiis Ollino

Viimase ööpäeva jooksul analüüsiti Eestis 697 COVID-19 haigust põhjustava pärgviiruse testi, millest viis ehk 0,7 protsenti osutusid positiivseks. Pärnu maakonnas ei tuvastatud ühtegi uut nakatunut, küll suri Pärnu haiglas ravil olnud eakas mees.

Rahvastikuregistri andmetele tuginedes lisandus neli uue koroonaviirusega nakatunut Tallinnas, tänasega kokku on seal 454 COVID-19 positiivset. Üks positiivne vastus laekus Lääne maakonda.

Tänahommikuse seisuga vajab Eestis koroonaviiruse tõttu haiglaravi 74 inimest, neist seitse on juhitaval hingamisel. Haiglast on koju saadetud 244 inimest, lõpetatud 256 haigusjuhtu. Eelmisel ööpäeval suri Pärnu haiglas koroonadiagnoosiga 82aastane mees. Kokku on koroonaviirus Eestis nõudnud 53 inimese elu, neist Pärnumaal kuus.

Eestis on kokku tehtud 54 464 esmast testi, nendest 1699 ehk 3,1 protsenti on olnud SARS-CoV-2 viiruse suhtes positiivsed. Pärnu maakonnas on uue pärgviiruse suhtes testitud 3520 inimest, neist 93 möödunud ööpäeva jooksul.

Eriolukord seoses koroonaviiruse leviku piiramisega kestab Eestis 17. maini. Sel ajal kehtib avalikus kohas 2+2 reegel: üheskoos tohib liikuda kuni kaks inimest ja üksteisega tuleb hoida vähemalt kahemeetrist vahemaad.

Keelatud on kõik avalikud kogunemised, kinoseansid, üritused ööklubides, etendused, kontserdid ja konverentsid ning spordi- ja liikumisüritused. Samuti ei tohi külastada muuseume ega muid näitusasutusi.

Kehtib avalikes võimlates, jõusaalides, saunades, spaades, spordiklubides, basseinides, veekeskustes, ujulates, päevakeskustes, kasiinodes ja mänguautomaatide saalides, vesipiibukohvikutes, meelelahutus- ja lõbustusasutustes ja laste mängutubades viibimise keeld.

Välijõusaalid ja vabaõhumuuseumid avatakse tänasest, mil ühtlasi hakatakse lubama õues spordiürituste korraldamist.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles