Nakatunuid ei lisandunud, Pärnu haiglas on ravil 22 patsienti

Pärnu Postimees
Copy
Pärnu haiglas oli tänahommikuse seisuga ravil 22 COVID-19 patsienti.
Pärnu haiglas oli tänahommikuse seisuga ravil 22 COVID-19 patsienti. Foto: Mailiis Ollino

Terviseameti teatel analüüsiti Pärnumaa inimesi COVID-19 suhtes ööpäeva jooksul 40 korral ja positiivseks ei osutunud ükski testitu. Pärnu haiglas oli hommikuse seisuga ravil 22 nakatunut.

Pärnu maakonnas on tehtud 3626 testi ja nakatunuid on tuvastatud 117 ehk positiivseks on osutunud 3,2 protsenti testidest.

Koroonaviirus on nõudnud seitsme pärnumaalase elu.

Viimase ööpäeva jooksul analüüsiti Eestis 580 haigust COVID-19 põhjustava SARS-CoV-2 viiruse testi, millest kolm ehk pool protsenti näitas nakatumist.

Koroonagraafik 04.05.20
Koroonagraafik 04.05.20 Foto: Pärnu Postimees

Rahvastikuregistri andmetele tuginedes lisandus kaks nakatunut Tallinnas ja üks Hiiumaal.

Tänahommikuse seisuga vajab Eestis uue koroonaviiruse tõttu haiglaravi 77 inimest, neist kuus on juhitaval hingamisel. Haiglast on koju saadetud 247 patsienti, lõpetatud 259 haiguslugu. Seni on viirus Eestis nõudnud 55 inimese elu.

Üldse on riigis tehtud 55 784 esmast testi, nendest 1703 ehk 3,1 protsenti on olnud SARS-CoV-2 viiruse suhtes positiivsed.

Eriolukord seoses koroonaviiruse leviku piiramisega kestab Eestis 17. maini. Sel ajal kehtib avalikus kohas 2+2 reegel: üheskoos tohib liikuda kaks inimest ja kaaskodanikega tuleb hoida vähemalt kahemeetrist vahemaad.

Keelatud on kõik avalikud kogunemised, kinoseansid, üritused ööklubides, etendused, kontserdid ja konverentsid, spordi- ja liikumisüritused. Samuti ei tohi külastada muuseume ega muid näitusasutusi.

Ühtlasi kehtib avalikes võimlates, jõusaalides, saunades, spaades, spordiklubides, basseinides, veekeskustes, ujulates, päevakeskustes, kasiinodes ja mänguautomaatide saalides, vesipiibukohvikutes, meelelahutus- ja lõbustusasutustes ja laste mängutubades viibimise keeld.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles