Testid ei tuvastanud uusi nakatunuid

Pärnu Postimees
Copy
Viie päeva jooksul on Pärnu maakonnas tuvastatud üks inimene, kelle SARS-CoV-2 viiruse test on olnud positiivne.
Viie päeva jooksul on Pärnu maakonnas tuvastatud üks inimene, kelle SARS-CoV-2 viiruse test on olnud positiivne. Foto: Dmitri Kotjuh/ Järva Teataja

Terviseameti teatel analüüsiti Pärnumaa elanikke COVID-19 suhtes ööpäeva jooksul 61 korral ja nakatunuks ei osutunud ükski testitu. Viie päeva jooksul on Pärnu maakonnas tuvastatud üks inimene, kelle SARS-CoV-2 viiruse test on olnud positiivne.

Pärnu maakonnas on tehtud 3687 testi ja nakatunuid on tuvastatud 117 ehk positiivseks on osutunud 3,17 protsenti testidest.

Viimase ööpäeva jooksul analüüsiti Eestis 1659 haigust COVID-19 põhjustava SARS-CoV-2 viiruse testi, millest kaheksa ehk pool protsenti näitasid nakatumist.

Rahvastikuregistri andmetel lisandus viis nakatunut Harju, üks Lääne ja üks Tartu maakonnas. Ühe koroonapositiivse elukoht veel selgub.

Koroonagraafik 05.05.20
Koroonagraafik 05.05.20 Foto: Pärnu Postimees

Tänahommikuse seisuga vajab Eestis uue koroonaviiruse tõttu haiglaravi 70 inimest, neist kuus on juhitaval hingamisel. Haiglast on koju saadetud 254 patsienti, lõpetatud 261 haiguslugu. Ööpäeva jooksul ei lisandunud surmajuhtumeid. Kokku on koroonaviirus Eestis nõudnud 55 inimese elu.

Seni on riigis tehtud 57 423 esmast testi, nendest 1711 ehk kolm protsenti on olnud SARS-CoV-2 viiruse suhtes positiivsed.

Eriolukord seoses koroonaviiruse leviku piiramisega kestab 17. maini. Sel ajal kehtib avalikus kohas 2+2 reegel: üheskoos tohib liikuda kaks inimest ja kaaskodanikega tuleb hoida vähemalt kahemeetrist vahemaad.

Keelatud on kõik avalikud kogunemised, kinoseansid, üritused ööklubides, etendused, kontserdid ja konverentsid, spordi- ja liikumisüritused. Samuti ei tohi külastada muuseume ega muid näitusasutusi.

Ühtlasi kehtib avalikes võimlates, jõusaalides, saunades, spaades, spordiklubides, basseinides, veekeskustes, ujulates, päevakeskustes, kasiinodes ja mänguautomaatide saalides, vesipiibukohvikutes, meelelahutus- ja lõbustusasutustes ja laste mängutubades viibimise keeld.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles