Hooldekodus haigestumine kasvatas terviseameti jälgitavate nakatunute arvu

Eno-Gerrit Link
, veebilehe toimetaja
Copy
Jälgimise all olijatele helistatakse, küsitakse nende tervisliku seisundi kohta ja tuletatakse meelde, et nad täidaksid karantiini tingimusi.
Jälgimise all olijatele helistatakse, küsitakse nende tervisliku seisundi kohta ja tuletatakse meelde, et nad täidaksid karantiini tingimusi. Foto: Elmo Riig / Sakala

Tänase seisuga on Pärnumaal terviseameti jälgimise all 24 positiivse koroonaviiruse testitulemuse saanut ja 25 inimest, kellega on nakatunud kontaktis olnud.

Võrreldes eelmise nädalaga on seiratavate hulk suurenenud: eelmisel teisipäeval jälgiti 16 nakatunut ja 21 lähikontaktset.

Terviseameti Lääne regiooni juhi Kadri Juhkami sõnutsi mõjutas jälgitavate arvu kasvu eelmisel nädalal Tammiste hooldekodus tekkinud nakkusekolle.

„Üldises plaanis on jälgimise all olevate inimeste arv siiski vähenema hakanud,” ütles Juhkam. Lisades et märtsi kahe esimese nädala jooksul jälgiti 37 positiivse testitulemusega inimest ja aprilli esimeses pooles 43 nakatunut. „Viimastel päevadel pole jälgitavaid eriti juurde tulnud. Eile ei lisandunud ühtegi, täna tuli juurde üks.”

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles