Galerii ⟩ Väljakülas lõõmas põllul 12 heinapalli

Pärnu Postimees
Copy

Päästjad kustutasid eile Saarde vallas Väljakülas põllul põlema pandud tosin heinapalli.

Häirekeskusele anti eile veidi pärast keskpäeva teada, et Väljakülas on inimene süüdanud talumaadel tuulise ilmaga 12 heinapalli.

Saarde vabatahtlike pritsumeeste esindaja Eiko Tammisti sõnade kohaselt nägid rattaga pedaalinud poisid, et keegi sõitis autoga tee ääres seisnud heinapallide juurde ja pani need põlema. “Rääkisin heinapallide omanikuga. Tema ei teadnud põlengust midagi,” ütles ta.

Tammisti jutu järgi kulus pritsumeestel heinapallide kustutamiseks üle kolme tunni.

“Hea, et kohalik mees Peep Paimre appi tuli ja traktoriga pallid laiali tõmbas. Muidu oleksime kustutanud neid poole ööni,” märkis Tammist.

Päästeamet tuletas meelde, et Eestis kehtib praegu tuleohtlik aeg ja igasugust tuld tehes peab jälgima ilmastikku ja ümbritsevat pinnast. Kulupõletamine on Eesti aasta ringi keelatud.

Lääne päästekeskuse pressiesindaja Maris Moorits ütles, et kui heinapallid põlevad, võivad sädemed lennata tuulega kuni paarisaja meetri kaugusele ja ohustada hooneid või metsa ning põhjustada kulupõlengugi.

“Tuulise ilmaga on heinapallide põletamine mõtlematu tegu,” märkis Moorits. Ta ei osanud öelda, miks põllul heinapallide põletaja niiviisi toimetas.

Ilmateenistuse andmete kohaselt mõõdeti eile Pärnumaal tuule tugevuseks 5–9, iiliti kuni 17 meetrit sekundis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles