Lihula Südamekodu kaheksa asuka testitulemus osutus positiivseks (1)

Eno-Gerrit Link
, veebilehe toimetaja
Copy
Pärnu maakonnas on tehtud 4514 koroonaviiruse testi ja nakatunuid on tuvastatud 133.
Pärnu maakonnas on tehtud 4514 koroonaviiruse testi ja nakatunuid on tuvastatud 133. Foto: Dmitri Kotjuh/Järva Teataja

Lihula Südamekodus selgus laustestimisel, et kaheksa sealset klienti on koroonaviirusega nakatunud. Neli nädalavahetusel positiivse proovi andnut viidi Pärnu haiglasse.

Terviseameti Lääne regiooni juhi Kadri Juhkami sõnutsi elavad kõik Lihula Südamekodus nakatunud naiste majas, kuhu nakkuspuhang jõudis eelmisel nädalal.

Juhkami jutu järgi on Pärnu haigla lubanud kõik hooldekodu nakatunud asukad vastu võtta, sest maja on tarvis korralikult desinfitseerida.

Pärnu haigla juhi Urmas Sule ütlust mööda võttis ravila nädalavahetusel vastu neli Lihula hooldekodus nakatunut ja tänahommikuse tegevusplaani kohaselt lepiti kokku, et täna võetakse ravile kuus Südamekodu asukat.

“Edasise tegevuskava arutame läbi homme,” seletas Sule, kelle jutu järgi on Lihula nakkuskolde patsientide võimalikust ravist räägitud ka Põhja-Eesti regionaalhaigla kriisistaabiga.

Sule kinnitusel sarnaneb plaan sellega, mis tehti Tammiste hooldekodu nakkuspuhangu ajal, kui sealne Tieli maja oli vaja saastunud tsoonide puhastamiseks nakatunutest tühjaks teha.

Sule ütluse kohaselt tuleb edasisi plaane tehes silmas pidada, et hooldekodust pärit patsientide vastuvõtmise korral suudaks haigla teisigi patsiente ravile võtta.

Täna hommikul viibis Pärnu haiglas ravil 20 koroonapatsienti.

Juhkam märkis, et nii nakatunutega kokku puutunud kui oma tubades olnud hooldekodu kliendid on kavas üksteisest eraldada ning lähipäevil tuleks neid ja hooldekodu töötajaidki uuesti testida.

Lihula Südamekodu naiste maja 23 asukast on nakkus avastatud 13 hoolealusel, samuti on haigestunud hooldekodu juhataja.

Terviseameti teatel analüüsiti Pärnumaa inimesi COVID-19 suhtes ööpäeva jooksul 53 korral ja positiivseks osutus kaks proovi.

Pärnu maakonnas on tehtud 4514 testi ja nakatunuid tuvastatud 133 ehk positiivseid tulemusi on 2,9 protsenti.

Eestis tehti ööpäeva jooksul 671 haigust COVID-19 põhjustava SARS-CoV-2 viiruse esmast testi, millest kümme ehk 1,5 protsenti kinnitasid koroonaviirusega nakatumist. Möödunud ööpäeva jooksul suri Kuressaare haiglas 79aastane naine. Koroonaviirus on Eestis nõudnud 64 inimese elu, neist kaheksa Pärnumaal.

Koroonagraafik 18.05.20
Koroonagraafik 18.05.20 Foto: Pärnu Postimees

Rahvastikuregistri andmetele tuginedes lisandus kolm positiivset testitulemust Läänemaal, kaks Harju- ja üks Saaremaal. Kahe tulemuse puhul on maakond teadmata.

Tänahommikuse seisuga vajab Eestis koroonaviiruse tõttu haiglaravi 43 inimest, neist neli on juhitaval hingamisel. Tänaseks on haiglast koju saadetud 290 inimest, lõpetatud 301 haigusjuhtumit.

Praeguse seisuga on tervenenud 1443 isikut. Neist 938 inimese haigusjuhtum on lõpetatud (65 protsenti), 505 puhul (35 protsenti) on positiivsest testist möödunud üle 28 päeva ja inimene ei viibi haiglaravil.

Eestis on tehtud üle 70 000 esmase testi, nendest 1784 ehk 2,5 protsenti on olnud SARS-CoV-2 viiruse suhtes positiivsed.

Terviseamet tuletab meelde, et hoolimata eriolukorra lõppemisest tuleb haigust COVID-19 põhjustava koroonaviiruse SARS-CoV-2 leviku vältimiseks endiselt nii hoolikalt käsi pesta, haigena koju jääda kui kaaskodanikele küllalt ruumi jätta. Koroonaviirus levib nakkuslikult inimeselt tervele eelkõige lähikontakti teel. Lähikontaktiks loetakse olukorda, kus inimesed on 15 minuti vältel teineteisest alla kahe meetri kaugusel.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles