Nakatunute read täienesid

Pärnu Postimees
Copy
Terviseameti teatel analüüsiti Pärnumaa inimesi COVID-19 suhtes ööpäeva jooksul 73 korral ja positiivseks osutus üks proovidest.
Terviseameti teatel analüüsiti Pärnumaa inimesi COVID-19 suhtes ööpäeva jooksul 73 korral ja positiivseks osutus üks proovidest. Foto: Dmitri Kotjuh/Järva Teataja

Terviseameti teatel analüüsiti Pärnumaa inimesi COVID-19 suhtes ööpäeva jooksul 73 korral ja positiivseks osutus üks proovidest.

Terviseameti Lääne regiooni juht Kadri Juhkam ütles, et positiivse proovi andja sai nakkuse Soomes ja tema analüüs võeti Pärnu haigla REMOs (respiratoorsete nakkushaiguste erakorralise meditsiini osakonnas, toim). Nüüd on ta koduses karantiinis.

Juhkami sõnutsi pikenes nakatunute nimekiri Lihula Südamekoduski, kus naiste maja Läänemaalt pärit asukas andis positiivse proovi. Sel ja eelmisel nädalal on hooldekodus diagnoositud COVID-19 haigus 13 kliendil ja juhatajal.

Juhkami andmetel jälgib tervuseamet Pärnumaal 29 inimest, kes viimase kahe nädala jooksul on andnud positiivse koroonaviiruse proovi. Võrreldes kuu algusega on seiratavate arv siiski vähenenud: näiteks 21. aprillist 5. maini oli Pärnumaal jälgimise all 58 inimest.  

“Jälgimise all olevate inimeste arvu on mõjutanud nakkuskolded Tammiste ja Lihula hooldekodus,” märkis Juhkam. 

Pärnu maakonnas on tehtud 4587 testi ja nakatunuid tuvastatud 134 ehk positiivseid tulemusi on 2,9 protsenti.

Viimase ööpäevaga analüüsiti Eestis 1258 COVID-19 haigust põhjustava SARS-CoV-2 viiruse esmast testi, millest kaheksa ehk 0,6 protsenti osutusid positiivseks.

Rahvastikuregistri andmetele tuginedes lisandus viis nakatunut Harjumaale, üks Ida-Viru- ja Läänemaale.

Koroonagraafik 19.05.20
Koroonagraafik 19.05.20 Foto: Pärnu Postimees

Surmajuhtumeid ööpäeva jooksul ei lisandunud. Kokku on koroonaviirus Eestis nõudnud 64 inimese elu, neist kaheksa Pärnumaal.

Tänahommikuse seisuga vajab Eestis koroonaviiruse tõttu haiglaravi 44 inimest, neist kolm on juhitaval hingamisel. Haiglast on koju saadetud 298 patsienti, lõpetatud 309 haiguslugu.

Tervenenud on 1458 inimest. Neist 938 haigusjuhtum on lõpetatud (64,3 protsenti), 520 puhul (35,7 protsenti) on positiivsest testist möödunud üle 28 päeva ja nad pole haiglaravil.

Eestis on seni tehtud üle 71 000 esmase testi, nendest 1791 ehk 2,5 protsenti on olnud SARS-CoV-2 viiruse suhtes positiivsed.

Terviseamet tuletab meelde, et hoolimata eriolukorra lõppemisest tuleb koroonaviiruse leviku vältimiseks endiselt nii hoolikalt käsi pesta, haigena koju jääda kui kaaskodanikele küllaldaselt hingamisruumi jätta. Koroonaviirus levib eelkõige lähikontakti teel. Lähikontaktiks loetakse olukorda, kus inimesed on 15 minuti vältel teineteisele lähemal kui kaks meetrit.

COVID-19 on piisknakkushaigus, mida põhjustab aevastamisel ja köhimisel inimeselt inimesele ning saastunud pindade ja pesemata käte kaudu leviv SARS-CoV-2 viirus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles