Peale Lihula Südamekodu töötaja tuvastati Pärnumaal teinegi nakatunu

Pärnu Postimees
Copy
Pärnumaa hooldekodudest on praegu seis kõige keerulisem Lihula Südamekodus.
Pärnumaa hooldekodudest on praegu seis kõige keerulisem Lihula Südamekodus. Foto: Urmas Luik

Eile analüüsiti Eestis 1280 COVID-19 haigust põhjustava SARS-CoV-2 viiruse esmatesti, millest kuus ehk pool protsenti osutusid positiivseks. Pärnumaal andis positiivse vastuse 97 testist kaks.

Rahvastikuregistri andmetele tuginedes lisandus kolm nakatunut Harjumaale, neist kaks Tallinna. Pärnumaale tuli juurde kaks COVID-positiivset. Ühel juhul on tõbise elukoht teadmata.

Üks Pärnumaa nakatunuist töötas Lihula hooldekodus ja on kodukarantiinis. Hooldekodus tuleb lähipäevadel töötajate ja klientide laustestimine.

Pärnumaa elanikele on kokku tehtud 4749 testi, millest positiivse vastuse on andnud 136 ehk kolm protsenti. 

Eestis on tehtud üle 73 00o esmase testi, nendest 1800 ehk 2,4 protsenti on olnud SARS-CoV-2 viiruse suhtes positiivsed. 

Tänahommikuse seisuga vajab Eestis koroonaviiruse tõttu haiglaravi 37 inimest, neist kaks on juhitaval hingamisel. Pärnu haiglas on 17 koroonapatsienti, kellest ükski ei vaja intensiivravi.

Koroonagraafik 21.05.20
Koroonagraafik 21.05.20 Foto: Pärnu Postimees

Haiglatest on koju saadetud 311 patsienti, lõpetatud 322 haiguslugu.

COVID-19st on tervenenud 1488 inimest. Neist 963  haigusjuhtum on lõpetatud (65 protsenti), 525 puhul (35 protsenti) on positiivsest testist möödunud üle 28 päeva ja nad pole haiglaravil.

Surmajuhtumeid ööpäeva jooksul ei lisandunud, kokku on koroonaviirus Eestis nõudnud 64 inimese elu, neist kaheksa Pärnumaal.

Lihula Südamekodus tuvastati taas nakatunu, kui töötaja lasi haigussümptomite ilmnemisel ennast testida.
Lihula Südamekodus tuvastati taas nakatunu, kui töötaja lasi haigussümptomite ilmnemisel ennast testida. Foto: Urmas Luik

Terviseamet tuletab meelde, et hoolimata eriolukorra lõppemisest tuleb koroonaviiruse leviku vältimiseks endiselt hoolikalt käsi pesta, haigena koju jääda ja kaaskodanikele küllaldaselt hingamisruumi jätta. Koroonaviirus levib nakkuslikult inimeselt tervele eelkõige lähikontakti teel, kui 15 minuti vältel olla teineteisele lähemal kui kaks meetrit.

COVID-19 on piisknakkushaigus, mis levib aevastamise ja köhimise teel ning saastunud pindade ja pesemata käte kaudu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles