Nakatunute arv Lihula Südamekodus tõusis 23ni

Eno-Gerrit Link
, veebilehe toimetaja
Copy
Poolesajast eile testitud pärnumaalasest osutus kolm nakatunuks.
Poolesajast eile testitud pärnumaalasest osutus kolm nakatunuks. Foto: Dmitri Kotjuh/ Järva Teataja

Eile Lihula Südamekodu kahes majas ligemale 70 inimeselt võetud koroonaviiruse proovide seast tuvastati neli uut nakkusjuhtu: positiivseks osutus kahe naiste maja kliendi ja kahe sealse töötaja analüüs. See kasvatas Lihula Südamekodu nakkusjuhtude arvu 23ni.

Terviseameti Lääne regiooni juhi Kadri Juhkami jutu järgi on kõik nakatunud hooldekodu naiste majast. Viiruse küüsi sattunud 18 klienti on viidud haiglasse ja üks on plaanis hospitaliseerida täna. Haiglas on ka üks negatiivse proovi andnud naine, keda analüüsitakse viiruse suhtes veel. Neli nakatunud töötajat viibivad koduses karantiinis.

Juhkami jutu järgi plaanitakse kolm naiste maja negatiivse analüüsitulemusega asukat paigutada ajutiselt päevakeskuse ruumidesse, et kogu maja enne haiglast naasvate asukate saabumist desovahenditega taas korralikult puhastada.

Naiste majas toimus suur desinfitseerimine nädal tagasigi. “Kui kliendid olid nakatunud, levis nakkus ilmselt inimeste kaudu. Vaevalt et see toimus pindade kaudu,” arvas Juhkam.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles