Selgus Pärnumaa parim miniettevõtja

Pärnu Postimees
Copy
Pärnu vabakooli õpilaste ettevõte MF Woody Design tunnistati tänavu Pärnumaa parimaks minifirmaks.
Pärnu vabakooli õpilaste ettevõte MF Woody Design tunnistati tänavu Pärnumaa parimaks minifirmaks. Foto: Kuvatõmmis

Eriolukorra tõttu märtsi keskel ära jäänud festival “Pärnumaa parim miniettevõtja 2020” toimus nüüd veebipõhise võistlusena, kus tiitli pälvis Pärnu vabakooli minifirma MF Woody Design.

Võistlusel osaleti kolmes ettevõtlusklassis: miniminifirmad (5.–6. klass), minifirmad (7.–9. klass) ja ettevõtlusõppe või -ringide raames moodustatud meeskonnad (5.–9. klass).

Eile tutvustasid õpilased enda tegevust suuliselt Zoomi veebikeskkonnas, kus igal meeskonnal oli 15 minutit, esitlemaks oma ettevõtet ja toodet ja vastata žürii küsimustele.

Miniettevõtjaid hindas viieliikmeline žürii, mille tööd juhtis Junior Achievement Eesti programmijuht, miniminifirmade õppeprogrammi koostaja, ettevõtlusõpetajate koolitaja ja Pärnu ühisgümnaasiumi ja Sütevaka humanitaargümnaasiumi ettevõtlusõpetaja Elbe Metsatalu. Žüriisse kuulusid veel ettevõtja Errit Kuldkepp, Tartu ülikooli Pärnu kolledži arendusjuht Gea Kammer, Pärnu noorte innovatsioonikeskuse HUUB juht Eerik Hannus ja Pärnu linnavalitsuse arenguteenistuse ettevõtluse spetsialist Toomas Toodu.

Žürii esimehe sõnutsi oli päev äärmiselt põnev. “Pealekasvav põlvkond on arukas ja ettevõtlikkus on neil veres. Noored on innustavad, peale majandusliku mõtlemise on neil paigas põhiväärtused: meeskonnana arvestatakse teineteisega ja toetatakse kaaslasi,” rääkis Metsatalu ja lisas, et nähtu põhjal on Pärnumaa ettevõtluse tulevik väga heades kätes.

Noored on innustavad, peale majandusliku mõtlemise on neil paigas põhiväärtused: meeskonnana arvestatakse teineteisega ja toetatakse oma kaaslasi.

Elbe Metsatalu, kohtunikekogu juht

Võistlustules oli kokku 17 meeskonda Paikuse avatud noortekeskusest, Pärnu Tammsaare koolist, Ülejõe põhikoolist ja Pärnu vabakoolist ja Vändra gümnaasiumist.

“Pärnumaa parima miniettevõtja tiitli pälvinud minifirma Woody Design saavutas võidu ka parima toote kategoorias.

Minifirma diainib ise ja toodab puidust lõikelaudu ja serveerimisaluseid, tassi- ja küünlaaluseid, võtmehoidjaid. Firma kõige populaarsem ja nõutum toode on kasepahast kausid. Võidu napsanud tiimi kuuluvad seitsmenda klassi õpilased Tristan Erm, Georg Sillat ja Ranol Karotam, õpilasi juhendab Maritta Talv.

MF Woody Designi tooted.
MF Woody Designi tooted. Foto: Kuvatõmmis

Särava esitluse auhind läks Paikuse avatud noortekeskuse kokandusringile Trühvel, mis toodab käsitöökomme, jäätist ja limonaadi. Meeskonda kuuluvad 7.–9. klasside õpilased Dolores Rabi, Kaur Timusk ja Roger Sadilov, juhendajaks Marek Sild.

Parima müügitöö tunnustuse sai Ülejõe põhikooli miniminifirma Lauda Nitro, toodanguks kõrge kvaliteediga puidust võinoad, pannilabidad ja kuumaalused. Kristi Suppi juhendavasse meeskonda kuuluvad 5. klassi õpilased Karl Tomson, Mattias Tolmik, Oliver Püide, Gennet Luhasaar.

Parim meeskonnatöö eest viis võidu koju Vändra gümnaasiumi miniminifirma Tüdrukud. Kuueliikmeline tiim toodab seepe ja küünlalühtreid, meeskonna moodustavad viiendikud Kritti Ollino, Annette Tall, Kendra Kullamaa, Miia Marian Raudsepp, Kätriin Järve, Säsil Schulz, tüdrukuid juhendas Silja Enok. 

Uuendusliku lahenduse kategoorias tõsteti esile Ülejõe põhikooli minifirmat Laborüü, mis kasutab labürindiga võtmehoidjate valmistamiseks nüüdisaegseid tehnoloogilisi lahendusi. Võistkonda kuuluvad seitsmenda klassi õpilased Harry Schants, Roland Pedriks ja Kristjan Heinla, noori juhendab Kristi Suppi. 

Keskkonnasõbraliku toote tiitli viis koju Ülejõe põhikooli miniminifirma Puit ja Kangas, mis toodab puidust võtmehoidjaid ja töödeldud kangast kotte. Meeskonna liikmed on viienda klassi õpilased Gertrud Vaeno, Annabel Kallikorm, Thomas Kaljula, juhendaja Kristi Suppi. 

Särava liidri auhinna teenis Tammsaare kooli miniminifirma Puu Meistrikoda juht Daniel Ivanov. Viienda klassi poiss Daniel, kes esindas neljaliikmelist firmat üksinda, paistis silma julge ja läbimõeldud esinemisega. 

Võistlusel osalenuid tunnustatakse 4. juunil TÜ Pärnu kolledži raamatukogus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles