Kaks Pärnu lasteaeda pälvib presidendilt rohelise lipu

Raido Keskküla
, veebilehe toimetaja
Copy
Pärnu Tammsaare lasteaed ja Paikuse lasteaed Mesimumm pälvivad Rohelise lipu ökomärgise.
Pärnu Tammsaare lasteaed ja Paikuse lasteaed Mesimumm pälvivad Rohelise lipu ökomärgise. Foto: Urmas Luik

Pärnu Tammsaare lasteaeda ja Paikuse lasteaia Mesimumm Paikuse maja tunnustatakse üleilmselt tuntud rohelise lipu ökomärgisega, mis näitab, et need haridusasutused on väga keskkonnateadlikud ja -sõbralikud.

Roheline lipp on rahvusvahelise keskkonnaharidusliku rohelise kooli programmi (ingliskeelse nimega Eco-Schools Global) väljaantav tunnustus.

Roheline lipp antakse haridusasutusele, mis järgib nii õppetöös, maja haldamisel kui asutuse tegevuse korraldamisel keskkonnahariduslikku strateegiat ja kaasab laste ja personali kõrval lapsevanemaidki.

Rohelise lipu ökomärgist saavad taotleda haridusasutused, mis on osalenud rohelise kooli programmis ühest kolme õppeaastani.

Sel aastal annab Eesti õppeasutustele rohelised lipud esimest korda, küll sümboolselt, üle president Kersti Kaljulaid. Erilise kevade tõttu toimub tunnustusüritus veebis reedel 11–12.30. Selleks ajaks on lipudki õppeasutustesse kohale jõudnud.

Pärnu Tammsaare lasteaed liitus rohelise kooli programmiga 2018. aasta oktoobris ja selles osalemine aitab direktor Agnes  Baumi sõnutsi kujundada keskkonnasäästlikku mõtteviisi teadlikult ja süsteemselt.

„Käsitleme oma lasteaias igal õppeaastal 12st rohelise kooli teemast põhjalikumalt vähemalt kolme (meri ja rannik, vesi, prügi, tervis ja heaolu, globaalne kodakondsus, elurikkus ja loodus, transport, energia, toit, jäätmed, kliimamuutused, lasteaia õueala). Keskkonnaalast tööd kajastame jooksvalt lasteaia blogis,“ märkis Baum. 

Baumi kinnitusel innustab tunnustus pöörama senisest veel rohkem tähelepanu loodushoiule, säästlikule tarbimisele ja tegema keskkonnasõbralikke valikuid.

Mullu pälvisid rohelise lipu kolm Pärnu lasteaeda: Kesklinna, Päikesejänku ja Paikuse lasteaia Seljametsa maja. Need kolm olid ühtlasi linna esimesed haridusasutused, mis rohelise kooli programmi nõuded täitsid.

Lipu kasutusõigus antakse kaheks aastaks, misjärel tuleb seda uuendada.

Pärnus on nüüd viis rohelise lipu väärilist haridusasutust: peale mainitud viie osalevad rohelise kooli programmis Pärnu Kuninga tänava põhikool ja Kellukese ja Pöialpoisi lasteaiad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles