Galerii ⟩ Viis ööpäeva Pärnumaal kadunud olnud kõrges eas naine leiti täna raskes seisus (1)

Merle Rallmann
, veebitoimetaja
Copy

Täna hommikul leiti Häädemeeste vallast Jaagupi külast 28. maist kadunud olnud 85aastane Salme.

Lähedastel ei õnnestunud Salmega 27. maist kontakti saada. Koduste rõivastega ja mobiiltelefonita kodunt lahkunud naise tervisliku seisundi tõttu võis tema elu ja tervis olla ohus. 

“85aastase Salme leidis täna hommikul kella üheksa ajal Häädemeeste vallast Jaagupi külast kohalik elanik, kes oma igapäevatoimetuste käigus sõitis ATVga heinamaal. Mees leidis naise tühjalt seisva maja hoovist abitus seisundis ja andis sellest kohe häirekeskusele teada,” rääkis otsingute juht, Pärnu politseijaoskonna piirkonnapolitseinik Rauno Lensment ja lisas, et naine viidi haiglasse arstide hoole alla.

Teada on, et selle koha oli otsijad varem läbi vaadanud, samal ajal oli meil vihjete põhjal alust arvata, et ta liikus ringi.

Rauno Lensment, otsingujuht

Meedikute sõnutsi oli Salme alajahtunud ja on praegu raskes seisundis.

Jaagupi küla asub umbes viis kilomeetrit eemal Salme elukohast Kabli külast. Pole teada, mis ajast naine võis leidmise paigas olla. “Teada on, et selle koha olid otsijad varem läbi vaadanud, kuid vihjete põhjal oli meil alust arvata, et ta liikus ringi,” täpsustas Lensment.

Esmaspäeval jõudis politseini kaamerasalvestis, millelt on näha, et Salme liikus neljapäeva, 28. mai hommikul Kabli külas.

Kadunud naise liikumise tuvastas kohalik videokaamera 28. mail.
Kadunud naise liikumise tuvastas kohalik videokaamera 28. mail. Foto: Lääne prefektuur

Politsei sai info naise kadumise kohta 29. mai õhtul veidi pärast kella 20 ja alustas piirkonnas samal õhtul koos vabatahtlikega otsinguid.

Tänaseni väldanud otsingutele kaasati politsei- ja piirivalveameti lennusalga kopter, mis kammis otsinguala läbi nii reede õhtul kui laupäeval. Samuti võeti appi droonid, ATVd ja otsingukoerad.

“Alates reede õhtust osales otsingutel kokku üle 100 inimese, päevas 20–30 inimest. Otsijate seas olid peale politseinike nii abipolitseinikud, vabatahtlikud otsijad, kohalikud elanikud kui  Salme lähedased, sõbrad ja tuttavad,” rääkis otsingujuht.

Otsinguala ulatus Kabli külast kuni Häädemeesteni, läbi kammiti nii Salme koduümbrus kui kaugemad alad, näiteks Rannametsa-Ikla teeäärne ja rannaala.

“Kohalikel elanikel palusime läbi vaadata oma krundid. Samal ajal kontrollisime vihjeid, mis meile Salme võimaliku liikumise kohta tulid,” ütles Lensment ja tänas kõiki, kes Salmet mitu päeva otsida aitasid. “Suur tänu tema leidjale, kes kiiresti abi kutsus!”

Selle trepi esisel murul eakas naine täna hommikul alajahtununa lebas.
Selle trepi esisel murul eakas naine täna hommikul alajahtununa lebas. Foto: Uno Ilves

Otsingul eile osalenud ja täna leiukohas ringi vaadanud sihtasutuse Kadunud operatiivse otsingugrupi OPEROG liige Uno Ilves rääkis, et jälgede järgi oli Salme ringi liikunud, läheduses kännul istunud ja ilmselt ojast vett joonud.

Ilvese sõnutsi leidis Salme mees, kes niitis naaberkrundil elava eaka onu pool muru ja vahel trimmerdas sündmuskohaski. Tema leidiski Salme täna hommikul tühjana seisva vana koolimaja merepoolselt küljelt trepi eest murult. Tagasihoidlik leidja sündmusest ise rääkida ei tahtnud.

Kadunud Kabli küla elanik leiti 5 kilomeetri kauguselt Jaagupi tühja koolimaja tagant.
Kadunud Kabli küla elanik leiti 5 kilomeetri kauguselt Jaagupi tühja koolimaja tagant. Foto: Raido Keskküla

Pärnu haigla kommunikatsioonispetsialist Margit Suhhostavetsi teatel oli Salme kella 16 paiku teadvusel, kuid tema seisund on alajahtumise tagajärjel endiselt väga raske.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles