Videod ⟩ Pärnu Vaprus noppis ülimagusa võidu, Vändra ega PJK punktilisa ei teeninud

Eno-Gerrit Link
, veebilehe toimetaja
Copy
Nädalavahetusel Vändra Vapruse üle mänginud Pärnu Vaprus ootab esiliiga järgmises voorus platsile Pärnu jalgpalliklubi meeskonda.
Nädalavahetusel Vändra Vapruse üle mänginud Pärnu Vaprus ootab esiliiga järgmises voorus platsile Pärnu jalgpalliklubi meeskonda. Foto: Urmas Luik / Pärnu Postimees

Jalgpalli esiliiga kolmandas voorus saavutas magusa võidu Pärnu Vaprus, saades üleajal löödud väravast jagu FC Flora U21 meeskonnast. Vändra Vaprus ja Pärnu jalgpalliklubi tiim jäid selles mänguvoorus punktita.

Pärnu Vaprus ja koduväljakul mänginud Flora duubelmeeskond ei löönud avapoolajal väravaid. Kui lõpuvileni oli pool tundi, jäid florakad oma trahvikasti joonel väravale tormanud Virgo Valliku mahatõmbamise järel platsile kümnekesi, ent 90 minuti täistiksumisel püsisid tablool endiselt barankad.

Pärnakatel õnnestus arvuline ülekaal kolmeks võidupunktiks vormistada teisel üleminutil, kui karistuslöögi järel suunas Robin Limberg mänguvahendi tagumisest postist väravaesisele, kust keskkaitsja Magnus Villota selle võrku rammis.

„Väga hea emotsoon,” rõõmustas värava autor lõpuvile järel. „Raskelt see võit tuli, aga peaasi, et tuli.”

Villota sõnutsi oli kümnekesi jäänud vastase vastu raskemgi mängida kui võrdse koosseisuga, sest florakad tõmbasid tihedamasse kaitsesse ja sellest oli raskem läbi tungida. „Üle me neid mängida ei suutnudki, meie värav tuli standardolukorra järel,” arvas keskkaitsja.

Vändra Vaprus jäi Maardu vastu kaotusseisu avapoolaja keskel. Teise poolaja alguses seadis Toomas Mangusson jalule viigi, kuid mõni minutit hiljem viis Timur Bulavkin Maardu uuesti juhtima ja Stanislav Tsõmbaljuk vormistas lõpu eel kodumeeskonna 3:1 võidu.

„Alguses oli võrdne mäng. Kahju, et Maardu lõi oma esimese värava olukorrast, kus hoopis meie oleks pidanud lööma, ja karistuslöögijärgses olukorras meid kontrarünnakul karistas,” tunnistas Vändra Vapruse peatreener Ranet Lepik pärast mängu.

Lepik arvas, et eelmisel aastal meistriligas mänginud Maardu tiimile kaotada pole häbiasi. „Poisid olid tublid,” kiitis ta oma meeskonda.

Pärnu jalgpalliklubi tiim jäi koduväljakul mänginud Elvaga 15. minutil taha, kui penalti vormistas Martin Thomson. Risto Pärnat viigistas kaheksa minutit hiljem ja poolajale mindi seisul 1:1.

Teise poolaja esimese veerandtunniga läks Elva Kaarel Tinni ja Paul-Feliks Frei tabamustest ette 3:1. Pärnu tiimi kapten Jevgeni Novikov tõi oma meeskonna 80. minuti väravast veel mängu tagasi, ent Jürgen Kuresoo tabamus paa minutit hiljem kustutas lootused ja nii võis Elva lõpuvile kõlades 4:2 võidu üle rõõmustada.

Pärnu jalgpalliklubi meeskonna peatreener Igor Prins leidis, et kolm väravat lubati vastasel lüüa enda liiga lihtsatest eksimustest ja neli palli võrgust välja korjata oli palju. „Kingitusi ei ole. Järelikult oli keegi õigel ajal õiges kohas,” kiitis ta vastaste realiseerimisoskust.

Prins vaatas videost üle Elva eelmise mängu Nõmme Unitediga ja järeldas sellest, et männilinna meeskond võib kodus väga agressiivselt peale käia. Nii juhtuski. „Ega meil tagant alustada lubatudki. Pidime pikki palli ette lohmima ja need sinna püsima ei jäänud. Tekkis vaid mõni olukord. Rünnaku ülesehitamist ja lõpetamist, kus me palli rohkem hoidnuks, ei olnud,” tõdes Prins.

Peatreeneri sõnutsi ei maksa ühe kaotuse pärast pead norgu lasta. „Mängu ju oli,” ütles ta. Ma ju tean neid poisse. Nad tulid teisest liigast ja neil on huvitav. Peame tõstma enesekindlust. Selliste mängude kaudu see tuleb.”

Pärnu Vaprusel on kolme mänguga tabelis seitse punkti, millega jagab esikohta Nõmme Unitediga. Pärnu jalgpalliklubi asub nelja punktiga kuuendal kohal ja Vändra Vaprus on kolme punktiga kaheksas.

Järgmises voorus ootab vutisõpru taas Pärnu derbi, sest Pärnu Vaprus võõrustab esmaspäeval jalgpalliklubi tiimi. Vändra Vaprus ootab pühapäeval külla Nõmme Unitedit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles