Liiklusõnnetuse põhjustanud mees tulistas surnuks kaks võõrast inimest ja haavas kolme (43)

Pärnu Postimees
Copy

Politseinikud pidasid täna kella 0.40 ajal kinni 32aastase mehe, kes eile kella 22 paiku tulistas Lääneranna vallas Lihula lähedal võõraste inimeste pihta, kellest kaks surid. Politsei korraldas tulistaja tabamiseks ulatusliku operatsiooni.

Esmase info kohaselt põhjustas 32aastane Subaruga sõitnud mees Lihulas tankla juures liiklusõnnetuse, kuid lahkus sündmuskohalt. Teada on, et pärast õnnetuspaigast lahkumist tulistas ta tankla lähistel mootorratturit, kes suri saadud vigastustesse kohapeal. Samuti avas ta tule ühe auto suunas, kus oli neli inimest: mees, naine ja kaks väikest last. Naine suri saadud vigastustesse, mees ja kaks last said viga ja on praegu meedikute hoole all.

Pärast tulistamist jõudis mees veel piirkonnas ringi liikuda, kuid põgenes hiljem metsatukka. Lääne prefekt Kaido Kõplas ütles, et politsei reageeris väga suurte jõududega, et relvastatud mees kiiresti kinni pidada. 

Pealtnägija foto autodest, mida Lihula Olerexi juures rammiti.
Pealtnägija foto autodest, mida Lihula Olerexi juures rammiti. Foto: Erakogu

„Piirasime ala ja panime kinni ümberkaudsed teed. Mees avas tule ka politseinike suunas, kuid paarkümmend minutit enne kella ühte öösel pidasime ta sellesama tankla lähedal kinni. Kinnipidamisel mees politseinikele vastupanu ei osutanud,“ ütles Kõplas.

Kõplas lisas, et praegu ei ole teada, miks mees inimesi tulistas. 

„Me ei tea, mis oli selle mehe tegutsemise ajend, kuid politsei teeb kõik, et see kiiresti välja selgitada,“ kinnitas prefekt.

Juhtivprokurör Kristine Tamm selgitas, et kinni peetud mehele esitatakse kahtlustus mõrvas. „Toimunu on kogukonda šokeeriv. Esmased uurimistoimingud tehakse neil minutitel ja teeme omalt poolt kõik, et sündmuste asjaolud võimalikult ruttu välja selgitada.”

32aastasel mehel on kehtiv relvaluba. 

Politsei ja prokuratuur annavad juhtunu kohta infot kell 10 algaval pressikonverentsil. Pärnu Postimees teeb sealt otseülekande.

Kommentaarid (43)
Copy
Tagasi üles