Musalabor tutvustab suvel moodsat muusikatarkvara

Laura Vadam
, kultuuriajakirjanik
Copy
Pärnu muusikakooli õpetaja Indrek Oseleini hinnangul on Musalabor õppurile hea lisavõimalus, muusikakaugele inimesele see-eest sissejuhatus muusikatarkvarasse.
Pärnu muusikakooli õpetaja Indrek Oseleini hinnangul on Musalabor õppurile hea lisavõimalus, muusikakaugele inimesele see-eest sissejuhatus muusikatarkvarasse. Foto: Erakogu

Kultuuriministeerium kuulutas tänavuse aasta digikultuuri aastaks, et peale kasvavad põlvkonnad võtaksid omaks elava kultuuri ja sälitaksid seda digilahendustena. Eestvedajate arvates sõltub nutikusest see, kas ja kuidas järeltuljad pärandi omaks võtavad. Peale selle nähakse digimaailmas võimalust, mis toetab kultuuri levikut.

Teema-aastast ajendatuna avati Pärnu keskraamatukogu muusikaosakonnas läinud nädalal digimuusika tegevustuba Musalabor, kus huvilised saavad tutvuda diginoodikirja, muusika salvestamise ja produktsiooni (nii digi- kui analoogvariant), mikserdamise ja masterdamisega.

Musalabor kui nüüdisaegne digitaalse muusika õpikeskkond loodi 2012. aastal siinse muusikakooli aktiivsete õpetajate initsiatiivil. Leiti, et noortel võiksid muusikaliste ideede elluviimiseks olla paremad väljavaated. Nii on koolis vahendid, et salvestada, töödelda ja kuulata. Kokku puututakse helidisaini, helinduse, heliloomingu, improvisatsiooni, praktilise harmoonia, seadete kujundamise ja palju muuga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles