Kuus aastat samas koolis, kolm eriala ja üks diplom

Copy
Võimatud olukorrad on need, mis Liis Künnapast kõige rohkem sütitavad.
Võimatud olukorrad on need, mis Liis Künnapast kõige rohkem sütitavad. Foto: Carolina Tagobert

Pärnu tüdruk Liis Künnapas lõpetab sel kevadsuvel Tartu ülikooli Viljandi kultuuriakadeemia etenduskunstide osakonna teatrikunsti visuaaltehno­loogia eriala dekoraatori-butafoorina. Ülikooliõpingud on kestnud kuus aastat ja uue eluetapi lävel tõdeb Künnapas, et vabakutse­lise põlve ta ei karda. “Mida seal karta, lõpuks läheb ikka nii, kuidas minema peab ja seal pole midagi muretseda,” ütleb ta.

Enne kui saan küsida, milline oli teekond praeguse erialani, pean vist küsima, kuidas üldse teatrisse jõudsite?

Jah, algul tahtsin arstiks saada ja kui Laura Arumi näiteringiga liitusin, ei läinud mul seal kõige paremini. Kahtlemata oli seal ­põnev, aga tollal ma ei võtnud teatrit eriti tõsiselt. Polnud motivatsiooni ja teadsin, et teatriga ma niikuinii tegelda ei taha. Siis aga jõudsin Endla noortestuudiosse ja sealt hakkas mu teatriarmastus kasvama.

Kuidas sattusite noortestuudiosse?

Ma täpselt ei mäletagi. Selleks on kaks võimalust: kas eesti keele ja kirjanduse õpetaja ütles, et tulevad katsed ja kes tahab, mingu proovigu, või ma ikkagi ise avastasin selle. Sain katsetelt läbi ja nii see läks. Mäletan, et kogu see lavatagune elu avaldas mulle väga muljet. Muidugi oli siis ainult üks suund: saada näitlejaks.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles