Andres Metsoja: Eripalgeline Pärnu volikogu

Andres Metsoja
, Riigikogu liige (Isamaa)
Copy
“Lahendus saab olla vaid mõju hindamine olemasolevas teekoridoris, leevendusmeetmete kasutamine ja alade kompenseerimine,” ütleb Andres Metsoja riigikohtu otsusega tühistatud raudteelõigust kõneldes.
“Lahendus saab olla vaid mõju hindamine olemasolevas teekoridoris, leevendusmeetmete kasutamine ja alade kompenseerimine,” ütleb Andres Metsoja riigikohtu otsusega tühistatud raudteelõigust kõneldes. Foto: eskiis

Huvitav on osaleda Pärnu linnavoli­kogu töös, kus mõtte­ainet pakub küsimus, kes on parajasti kehtivate volitustega volikogu esimees või kellel on õigus­ koostada ja esitada voli­kogu nimel poliitilisi avaldusi. Koalitsiooni esindava keskerakondlase Arvo Reediku avaldusest saab märkamatult linnavolikogu esi­mehe avalik pöördumine Eesti ­Vabariigi valitsuse poole. Kolme kunagise maavanema ja praeguste volikogu liikmete Toomas Kivimägi, Andres Mets­oja ja Kalev Kaljuste avaldust Rail Balticu teemal arutatakse aga linnapea sekkumisel ja garneeringus “Need on ju kolm endist maavanemat, mitte voli­kogu liikmed”. Kokkuvõttes on volikogu tegevus Rail Balticu (RB) kiirraudtee ümber rapsiv ja ebamäärane, rääkimata selle küsitavast kasulikkusest Pärnu linnale.

Meie tänased teod kujundavad tulevikku. Näiline võitlus kolmanda silla eest hakkab paraku pimestama pikaajalisi ja rahvusvahelisi eesmärke, mis aitavad Pärnut ja Pärnumaad edendada ja konkurentsivõimet märgatavalt kasvatada.

Maavanemate avaldus oli kantud riigikohtu otsusest ja sellest tulenevast problemaatikast, mis vajab lahendamist Pärnust lõuna suunal kulgevas RB raudteekoridoris. Asjaolu, et piirkond on looduslikult ülimalt mitme­kesine, oli teada juba siis, kui avalikult arutasime Pärnu reisiterminali asukoha üle Tori vallas Pulli külas või siis alternatiivina ikkagi Pärnu linnas Papiniidus. Otsus oli samuti seotud kaubajaama ja hooldusdepoo rajamisega, et siduda jaam kaubakoridori abil Loode-Pärnu tööstusküla, lennujaama ja sadamaga.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles