Pärnu piigad näitasid avapäeval kodulahel oma võimu

Joel Kukk
Copy
Angeliina Maria Isabel Õunap (paremal) ja Lisbeth Taggu on avapäeva järel RS Feva klassis suveräänsed liidrid.
Angeliina Maria Isabel Õunap (paremal) ja Lisbeth Taggu on avapäeva järel RS Feva klassis suveräänsed liidrid. Foto: Eesti Jahtklubide Liit

Eile Pärnu lahel alanud purjetamise Eesti meistrivõistlustel kostitas ilmataat võistlejaid keskmise tugevuse ja keerutava maatuulega.

Kodustel vetel seilanud Pärnu jahtklubi sportlastele oli avapäeval edukaim RS Feva klass, kus kolme võistlussõidu järel on täiseduga liidrid Angeliina Maria Isabel Õunap ja Lisbeth Taggu ning teist kohta hoiavad Andrias Sepp ja Liise Väliste. Pealinna tiim Mia Maria Lipsmäe - Sandra Sinivee asub kolmandal positsioonil. Martin Rahnel ja Angus Aarna Ant jätkavad regatti kümnendal kohal.

Laser Standardi klassis on jäme ots Rein Ottossoni purjespordikooli kasvandike käes: kõigis kolmes sõidus oli parim Karl-Martin Rammo, talle järgnevad Tavo Annus ja Georg Haud. Pärnakas Keith Luur seilas avapäeval seitsmenda koha vääriliselt.

Laser Radialide võistlusel olid avapäeval kiiremad lõunanaabrid. Liider on Agija Elerte, teine Roberts Štals Buls ja kolmas Karlis Junkers. Parima eestlasena asub pealinna noormees Sten-Markus Andresson neljandal positsioonil ja pärnulanna Nele Leit Teetlaus jätkab regatti 26. kohal.

Klassis 29er on esikohal Mari-Ann Raud ja Maris Seersant, neile hingavad kuklasse Katariina Roihu ja Johanna Triinu Kažjava ning Mia Marin Lilienthal ja Hannah Tuulas. Selles paadiklassis esimest hooaega võistlevad Pärnu poisid Pert Salundi ja Karl Ratnik asuvad kuuendal kohal.

470-klassi paatidel seilavad Pärnu lahel vaid Tallinna sportlased. Kolme sõidu järel juhivad regatti Jakob Haud ja Märten Mikk, teisel kohal on Alari Lagle ja Kaia Kodasma ning kolmandal tabelireal asuvad Hugo Rasmus Vaino ja Uko Rasmus Tiidemann.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles