Ilmataat pani purjetajad proovile

Joel Kukk
Copy
RS Feva klassis seilab Pärnu lahel 15 paatkonda.
RS Feva klassis seilab Pärnu lahel 15 paatkonda. Foto: Riina Ramst

Purjetamise Eesti meistrivõistluste teine päev Pärnu lahel algas täna hommikul mõõdukas maatuules, mis pärastlõunaks paisus järjest tugevamaks. Karmid tingimused panid proovile nii võistlejate oskused kui varustuse vastupidavuse.

Juunioride RS Feva klassis jätkus Pärnu sportlaste edukäik: regatti juhivad kuuest sõidust viis esikohta napsanud ja korra teisena finišisse jõudnud Angeliina Maria Isabel Õunap ja Lisbeth Taggu, teist kohta hoiavad Andrias Sepp ja Liise Väliste ning kolmandal positsioonil asuvad pealinna piigad Mia Maria Lipsmäe ja Sandra Sinivee. Martin Rahnel ja Angus Aarna Ant on enne viimast võistluspäeva kaheksandal kohal.

Laser Standardil juhib regatti kõik sõidud võitnud Karl-Martin Rammo, talle järgnevad Tavo Annus ja Georg Haud. Pärnakas Keit Luur, kes täna sai neljast sõidust vaid kahes tulemuse kirja, asub kümnendal kohal.

Laser Radiali klassis on lätlane Roberts Štals Buls liider, talle hingab kuklasse kaasmaalanna Agija Elerte ja kolmandaks kerkis Aleksander Kuusik. Pärnu neiu Nele Leit-Teetlaus on 30.

Klassis 29er klassis juhivad võistlust Katariina Roihu ja Johanna Triinu Kažjava, järgnevad Mari-Ann Raud ja Maris Seersant ning Helen Pais ja Helen Ausman. Pärnakad Pert Salundi ja Karel Ratnik on kuuendad.

49er/49er FX klassis on liidrid kõigis kolmes sõidus esimesena finišeerinud Juuso ja Henri Roihu ja edetabeli teisel real asuvad Jasper Rufus Rytövaara ja Tobias Reiter. Ülejäänud kaks võistkonda täna ei startinud.

470 klassis juhivad regatti Jakob Haud ja Märten Mikk, teist kohta hoiavad Hugo Rasmus Vaino ja Uko Rasmus Tiidemanni ning kolmandal positsioonil purjetavad Alari Lagle ja Kaia Kodasmaa.

Katamaraanide F18/Nacra 15 klassis on esikohal Karolin Härm ja Richard Marcus Arge, järgnevad Tristan Šaraskin ja Romi Safin ning Roman Ventsel ja Ivo Remmelg. Homme jätkub regatt Pärnu lahel kell 11.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles