Häädemeeste teedel selgitatakse esiratturid

Copy
Allar Raja ja Aigar Raja rattatreeningul.
Allar Raja ja Aigar Raja rattatreeningul. Foto: TANEL PIHELGAS/

Neljapäeval hakkavad maanteeratturid Häädemeeste teedel au ja kuulsust jahtima: jagamisele lähevad Pärnumaa meistrivõistluste medalid.

Endise kõva rattamehe Janno Aksini kõrval korraldajaametit pidav Aigar Raja märkis, et eraldistardi esivõistlusi pole maakonnas juba mitu aastat toimunud.

“Praegu ei oska öelda, kui palju osalejaid tuleb, aga kohapeal saame teada: meil eelregistreerimist pole. Võistlushimu on rattameestel kindlasti suur. Joonele lubasid tulla sõudetipud, näiteks Allar Raja ja võimalik, et Kaspar Taimsoogi. Samuti tean, et huvi startida on sportlastel väljastpoolt maakondagi,” sõnas isegi tugeva pedaalijana tuntud Raja.

Kus asub võistluskeskus ja mis kell starditakse? “Pärnu poolt tulles tuleb Via Balticalt teha vasakpööre, seejärel sõita paar kilomeetrit edasi ja seal me tegutsemegi (Uulu–Soometsa–Häädemeeste maantee 2. kilomeeter, toim). Esimese stardi anname kell 17 ja sõite jagub paariks tunniks. Kõige magusam aeg tippe jälgida on eeldatavasti alates kella 17.30st,” rääkis korraldaja.

Medalikomplekte antakse välja seitse. Noorimad starti tulijad on sündinud aastatel 2006–2007. Peale täiskasvanute teevad jõuproovil kaasa mitmesse vanuserühma jagatud seenioridki. Vahemaa varieerub kümnest 15 kilomeetrini.

Kuna Pärnumaa spordiliidu ja Sindi spordiklubi Kalju organiseeritavad osalustasuta võistlused on lahtised, ei pea sportlased ilmtingimata esindama Pärnumaa spordiklubi või elama siin.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles