Kihnu toidutööstus sõltub kaluritest

Silvia Paluoja
, reporter
Copy
Väikeettevõtja teekond tegevusloani on tulvil takistusi, nagu möönis Kihnu Kaluri ukse ees sihikindel Käthlin Palu, kes käitleb ja turustab kala kui kohalikku tooret.
Väikeettevõtja teekond tegevusloani on tulvil takistusi, nagu möönis Kihnu Kaluri ukse ees sihikindel Käthlin Palu, kes käitleb ja turustab kala kui kohalikku tooret. Foto: Urmas Luik

Rannametsa talu peremees Valdo Palu on Kihnus tuntud kutseline kalur, sestap on nagu enesestmõistetav, et ta hakkas otsima saarel kalatöötlemise võimalust kunagise Pärnu Kaluri kolhoosi ehitatud kalasuitsutamistsehhis sadama naabruses. Nüüd on renoveeritud hoone uksel kihnu körditriibus­tiku taustale kujundatud kala keskel kiri “Kihnu Kalur” ja samanimelises ettevõttes, Kihnu ainsas toidutööstuses, toimetavad Valdo poeg Vallo ja minia Käthlin ehk Rannametsa talu rahvas.

Kohustuslik logodega tahvel välisukse juures seinal kinnitab, et projekt endise kalasuitsu­tsehhi nüüdisajastamiseks, rannakaluri püütud kala väärindamiseks ja turundamiseks vajaminevate ­ruumide ümberehituseks kestis 2017.–2018. aastani.

Ettevõtja Käthlin Palu hääl murdub, kui ta räägib kadalipust, mis tal oli vaja läbi käia, enne kui ligemale 200 000eurose investeeringu (sellest 40 protsenti PRIA toetus) tegijad said poolteist aastat pärast ruumide valmimist tegevusloa.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles