Kahe silla jooks tuleb tänavu virtuaalsena

Märt Pilme
, reporter
Copy
Jüri Jaansoni kahe silla jooks.
Jüri Jaansoni kahe silla jooks. Foto: Urmas Luik

Pärnu Kahe Silla klubi juhtkond otsustas koroonaviirusest tingitud terviseriskide maandamiseks ja osalejatele turvatunde andmiseks korraldada tänavuse Jüri Jaansoni kahe silla jooksu virtuaalsena.

See tähendab, et algul 6. septembril Pärnu kesklinnas ja kallasradadel toimuma pidanud üritus kestab 1.–14. septembrini ja joosta või käia saab seal, kus spordihuviline ise soovib. Peale tavapärase kümne kilomeetri distantsi lisandub poole lühemgi.

„Otsus virtuaalse formaadi kasuks tuli üksmeelselt: osalejate ja spordivabatahtlike tervis eelkõige ja seejärel kõik muu,” rääkis ürituse peakorraldaja Vahur Mäe. “Viirus pole kuhugi taandunud, teadlased on murelikud. Meie üritus toimub ajal, mil valitsuse seatud 1000 osaleja piirang peaks praeguse seisuga küll lõppema, ometi ei tasu kiirustada. On kooliaasta algus, rahvas tuleb maalt linna, puhkusereisidelt tagasi, mistõttu füüsilise ürituse risk on kõrge.”

Korraldaja hinnangul on keerulisel ajal veebiformaadil mitu eelist. „Liikuma tulevad tõenäoliselt need, keda tavaliselt rahvarohkel ajal ei näeks,” selgitas Mäe. “Eriolukorra ajal hakkasid paljud regulaarselt jooksma või käima ja nüüd tekib hea variant end proovile panna. Teiseks, selline võimalus on kindla peale minek. Praegu on näha, et igal pool valitseb tavajooksude suhtes ebakindlus ja registreerimine on hangunud. Aktiivset turundust ei tehta, sest ei teata, mis saab. Meie soov on kindlalt välja öelda, mida kavandame.”

Jüri Jaansoni kahe silla jooks.
Jüri Jaansoni kahe silla jooks. Foto: Lilli Tölp

Kui olud võimaldavad, märgitakse Jaansoni rajale maha jooksu püsirada. See otsustatakse kuu ette. Veel pole selge, mis saab 5. septembrile kavandatud laste- ja noortejooksudest. Seegi otsus tehakse kuu varem. Väiksemas mahus füüsilist üritust ei saa välistada.

Mullu tõi Pärnumaa suurim spordisündmus jooksuradadele üle 3000 spordisõbra. Tänavu korraldatakse mõõduvõttu 20. aastat.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles