Roman Fosti kogus kodulinna lasteaiale 1000 eurot

Märt Pilme
, reporter
Copy
Roman Fosti kogus Keenias Pärnu lasteaiale 1000 eurot.
Roman Fosti kogus Keenias Pärnu lasteaiale 1000 eurot. Foto: Mailiis Ollino

Suvepealinnast pärit maratoonar Roman Fosti kogus oma sünnipäevanädala puhul 1000 eurot Pärnu Mai lasteaiale.

Miks just Mai lasteaiale? “Minu varajane lapsepõlv möödus Pärnus Papiniidu ja Mai rajoonis. Esimesed aastad on teadagi inimese elus väga olulised, Pärnu Mai lasteaed oli minu esimene õppe- ja kasvatusasutus. Just neile soovin öelda tänusõnad sedavõrd sportlikuks kujunenud elu hakatuse eest. Tahaksin, et igal lapsel oleks võimalus olla füüsiliselt aktiivne ka siis, kui see on mis tahes põhjustel raskendatud,” kirjutas 6. juunil 37aastaseks saanud Fosti oma blogis.

Jooksuäss palus 15 euro panustajatel sünnipäevanädalal (1.–7. juunil) vähemalt viis kilomeetrit joosta või kõndida. Tänutäheks toob ta heategijatele Keeniast kingi. “Keenia koolilapsed oskavad ilusaid käepaelu meisterdada. Kõik annetajad saavadki kingituseks ägedad Eesti lipu värvides käepaela. Ma kannan sellist juba päris mitu aastat,” kirjutas Fosti.

1000eurone kink on juba üle antud ja käiku läinud. Selle eest saab Mai lasteaed kahemeetrise liikuva silla, disc golf’i korvi, võimlemisrõngad ja pallid.

Fosti tähistas pidupäeva 28kraadises soojuses päikese käes. “Oma sünnipäeval jooksin lasteaia ja teie auks mäestikus kümme kilomeetrit rekordajaga – 30.55. Seejärel pidasin Sego Safari Lodge’is koos pere ja teiste eestlastega sünnipäevapidu. See koht asub tunduvalt madalamal kui Iten, kus tavaliselt treenime. Võtsime päikest, ujusime, sõime torti ja tantsisime,” jutustas jaanuarist Keenias viibiv olümpiasportlane. “Suur tänu ühisjooksul osalejatele ja toetajatele, võtan igaühega eraldi ühendust, kui tean, millal kodumaale naasen. Kahjuks on see ikka veel teadmata.”

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles